I NARAVNO - JABUSELE! Francuska već sada odabrala dvanaestoricu za Svetsko prvenstvo u košarci

Novosti online

28. 06. 2023. u 22:22

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole je za francusku televiziju TV3 objavio spisak igrača koji će nastupiti na Mundobasketu iako je početka Svetskog prvenstva ostalo maltene dva meseca.

И НАРАВНО -  ЈАБУСЕЛЕ! Француска већ сада одабрала дванаесторицу за Светско првенство у кошарци

EuroleagueTV

Francusku predvodi zvezda Minesote Rudi Gober, a na spisku je bivši košarkaš Partizana Matijas Lesor, koji je juče potpisao ugovor sa Panatinaikosom.

Na spisku su:

Silvan Francisko (Peristeri), Nando de Kolo (Asvel), Frank Ntilikina (Dalas), Eli Okobo (Monako), Evan Furnije (Njujork), Jakuba Ouatara (Monako), Teri Tarpi (Monako), Nikolas Batum (LA Klipers), Matijas Lesor (Panatinaikos), Mustafa Fol (Olimpijakos), Rudi Gober (Minesota) i Geršon Jabusele iz Reala, koji se nedavno "proslavio" divljačkim ponašanjem tokom fizičkog okršaja s igračima Partizana u F8 Evrolige.


Selektor Francuske je najavio da će na pripremama biti petorica igrača koji će pomoći timu da spremno dočeka prvenstvo sveta, a to su Žoel Ajaji, Ugo Benitez, Osman Dieng, Džajlen Hard i Bodijan Masa.

Naravno, primetno je da u ekipi "trikolora" nema prvog pika s ovogodišnjeg NBA drafta, mladog Viktora Vembanjame, ali i bez njega Kole ima na raspolaganju izuzetan tim.


Svetsko prvenstvo će biti odigrano od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Francuska će biti u grupi H sa Letonijom, Libanom i Kanadom.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)