NE BI BILO OPRAVDANJA... Partizan u Podgorici za dlaku izbehao linč javnosti

V. P.

19. 05. 2023. u 18:30

PAD motivacije nakon eliminacije od Reala u plej-ofu Evrolige, fizička istrošenost od 67 odigranih utakmica pre doigravanja za jadransku titulu... Nijedno od mogućih opravdanja ne bi spralo ljagu sa Partizana da ga je u dve utakmice eliminisao SC Derbi u četvrtfinalu ABA lige.

НЕ БИ БИЛО ОПРАВДАЊА... Партизан у Подгорици за длаку избехао линч јавности

ABA liga

Crno-beli su bili opasno blizu toga da za samo osam dana pređu put od glorifikacije do linča javnosti, ali se u pravom trenutku ukazao Džejms Naneli. Ne prvi put ove sezone, prekaljeni 32-godišnji Amerikanac vadio je kestenje iz vatre, pogodio odlučujuću trojku preko 219 centimetara visokog Zvonimira Ivišića, kojom je tim iz top 8 Evrolige izborio majstoricu protiv osmoplasiranog iz ABA lige.

Željko Obradović apostrofirao je lošu igru u napadu, posebno očajnu realizaciju dalekometnih šuteva. U dve utakmice sa podgoričkim timom Partizan je ubacio samo 16 trojki iz čak 60 pokušaja!

- Imamo velikih problema u šutu za tri poena, napravili smo brojne otvorene pozicije i ništa nismo mogli da pogodimo - rekao je Obradović, uz napomenu da je očigledan zamor materijala u glavama igrača.

KARTE OD 400 DO 18.000 DINARA

PARTIZAN je pustio u prodaju karte za treću utakmicu sa SC Derbijem, u ponedeljak u "Areni" (20.00).

Cene pojedinačnih ulaznica kreću se u rasponu od 400 dinara za nivo 400 bočno do čak 18.000 za mesta pored klupe. Nivo 400 centar košta 600, slede cene u nekoliko kategorija do najviših 1.700 dinara, ne računajući premijum, gold i mesta pokraj terena.

Šut nije jedini segment u igri prvog nosioca ABA plej-ofa koji je u duelima sa filijalom Budućnosti bio ispod svake kritike. Crno-beli su u dva meča imali 35 skokova manje od protivnika, u drugom duplo manje asistencija (18:9). Poražavajuće deluje podatak da su "studenti" bili nadomak prvorazredne senzacije uprkos tome što su u ove dve utakmice izgubili 42 lopte! Možda upravo ovi parametri daju pravo 44-godišnjem slovenačkom treneru da se nada još jednom podvigu, u ponedeljak u "Štark areni" (20.00).

- Ja verujem da možemo, ali i igrači koji su na terenu moraju da veruju da možemo do pobede u majstorici u Beogradu - poručio je strateg SC Derbija Andrej Žakelj, kome je ovo tek treća sezona u ulozi glavnog trenera.

Iako je "valjak" u dosadašnjem toku četvrtfinala izgledao kao mašina zrela za remont, retko ko veruje da Partizan neće izboriti polufinalne mečeve sa Cedevita Olimpijom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna