NESIGURNA ZVEZDA SLAVILA U ZADRU: Neka se spremi Budućnost za jadranski klasik

V. P.

09. 05. 2023. u 08:45

DVOKORAKOM je šampion stigao do polufinala plej-ofa ABA lige, mada drugi nije bio ni izbliza siguran i ubedljiv kao prvi. Zvezda je savladala Zadar u četvrtfinalnom revanšu (74:63), koji svakako nije mogao da posluži kao promocija košarke, i preskočila prvu prepreku sa 2:0 u pobedama.

НЕСИГУРНА ЗВЕЗДА СЛАВИЛА У ЗАДРУ: Нека се спреми Будућност за јадрански класик

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin/ABA liga

U polufinalu je čeka jadranski klasik protiv Budućnosti, takođe u seriji na dve pobede.

Crveno-beli su i u ovom meču pokazali da niko ne može da im zakomplikuje život kao oni sami sebi. Imali su lagodnih 14 poena prednosti početkom druge četvrtine, protivnika izgubljenog u vremenu i prostoru, kada su ko zna koji put ove sezone doživeli totalno pomračenje. Razlika u odnosu na prethodna je u tome što je ovo krenulo od amaterski prodatih lopti Kampaca, koga je trener domaćina Jusup u jednom tajm-autu nazvao jednim od najboljih plejmejkera na svetu.

Od trenutka kada je dva puta predao loptu direktno u ruke protivnika, Zadrani su za manje od devet minuta kreirali seriju 21-4, poveli 33:30 i okrenuli utakmicu naglavačke. Ukrali su čak sedam lopti dekoncentrisanim igračima Zvezde, koji su se donekle sabrali u završnici poluvremena i na odmor poneli plus dva i lekciju koju nikako da nauči.

Oko 4.000 gledalaca u Ćosićevom domu verovatno je moglo da čuje grmljavinu iz grla trenera Ivanovića u svlačionici. Ne može se konstatovati da je bilo glasnog odjeka na terenu, ali dovoljno da Kampaco, Dobrić i Petrušev u završnici treće deonice obnove dvocifrenu prednost.

Međutim, neozbiljnost pojedinih igrača crveno-belih imala je i nastavak. MVP lige Božić je pet minuta pre kraja smanjio na minus pet pokraj indolentnog Vildoze, ali je iskusni Marković iskoristio to što se rival kockao sa njegovim šuterskim sposobnostima i sa dve trojke sprečio ulazak u dramatičnu zavšnicu.

ZADAR 63 - C. ZVEZDA 74 (12:19, 21:16, 11:18, 19:21)

DVORANA „Krešimir Ćosić“. Gledalaca: 4.000. Sudije: Pukl, Belošević, Majkić.

ZADAR: Dejvis 11, Klarica, Sikirić, Žganec, Čampara 15, Matulina, Lakić 4, Drežnjak 7, Božić 17 (7 sk, 5 as), Ramljak 6, Šantelj 3.

C. ZVEZDA: Vildoza 9, Lazarević, Kampaco 12 (6 sk, 4 as), Mitrović 13 (5 sk), Lazić 1, Martin, Dobrić 9, Ilić, Nedović 7, Marković 7, Petrušev 11 (6 sk), Bentil 5.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave