PARTIZAN IZGUBIO NAJEMOTIVNIJI MEČ! Real opet pobedio u Beogradu, majstorica odlučuje ko će na F4 Evrolige!

A. I.

04. 05. 2023. u 22:34 >> 22:14

KOŠARKAŠI Partizana i Reala sastali su se u četvrtom meču top osam faze Evrolige u Beogradskoj Areni, u nikada emotivnijem duelu slavio je Real 78:85. Serija će biti rešena u Madridu u petom meču.

ПАРТИЗАН ИЗГУБИО НАЈЕМОТИВНИЈИ МЕЧ! Реал опет победио у Београду, мајсторица одлучује ко ће на Ф4 Евролиге!

FOTO: M. Vukadinović

Suze na licima mnogih na tribinama, ali i na terenu bile su na samom početku meča. Košarkaši Partizana u potpuno crnim dresovima istrčali su na teren sa natpisom "Vladislav Ribnikar" u spomen stradalim đacima istoimene škole u Beogradu.

Bolje je otvorio meč Real iz Madrida, u drugoj četvrtini imali su čak 14 poena prednosti, ali je do poluvremena domaći sastav odličnom timskom igrom istopio prednost rivala. Mučio se Partizan u ovom meču sa penala, te je to dosta uticalo na završni rezultat.

Partizan - Real Madrid 78:85 (15:27, 27:18, 13:16, 23:24)

Partizan: Vukčević, Lidej 25, Koprivica, SMajlagić, Papapetru 18, Egzum 6, 2 Naneli, Lesor 11, Trifunović 3, Anđušić 7, Madar 6

Real: Vilijams Gos 6, Rendolf 3, Fernandez, Abalde, Hanga 15, Hezonja 5, Rodrigez 8, Dek 14, Korneli, Tavares 15,  Ljulj 5, Musa 14

Početno vođstvo nakon serije 4:0 imao je Real, a koliko je loše domaćin počeo meč govore tri izgubljene lopte u isto toliko uvodnih minuta igre. Nastavio je Gabrijel Dek da rešeta, te nakon pet minuta imao je Real 7:14 prednost.

Nakon sedam minuta Musa i Hanga odveli su Real na deset poena prednosti 9:19.Sve što su bacili Španci ubacili su u koš, a tek u zvuk sirene Papaetru poenima vraća elan u redove domaćeg sastava. Pogodio je floter za 15:27.

Uneo je u drugoj četvrtini živost u igri Partizana Joanis Papapetru. Na isteku napada je Grk pogodio trojku, te su se crno-beli vratili u meč, imali  zaostatak od 26:32.

Velikom serijom 11:2 vratio se Partizan u meč, spustili su se samo dva poena zaostatka - 32:34 domaći. Uspeli su do pauze da nadoknade -14, došli su do izjednačenja 42:42, ali je sa tri penala

U prvom poluvremenu, Partizan je, kao i u prethodnim utakmicama, bio slabiji u realizaciji šuta za dva poena, ali naspram njegovih 54,2%, Real je šutirao sa nestvarnih 78,6% uspešnosti. Za tri poena su rivali bili gotovo izjednačeni (44,4% naspram 42,9% u korist crno-belih).

Partizan je popravio svoju skok-igru, pa je ostvario čak sedam ofanzivnih skokova, a 17 ukupno, naspram Realovih 11 u odbrani i jednog u napadu. Real je, međutim, imao dvostruko više asistencija (12:6), dve jedine blokade u prvom poluvremenu, a oba tima po četiri izgubljene lopte.

Zapevali su na poluvremenu "grobari", a to kao da je dovelo do toga da gostima ruke zadrhte. Dosta tvrđi početak trećeg perioda. Musa je sa penala postigao koš za 45:47, a zanimljivo da za sve to vreme nisu postigli koš iz igre, već samo sa penala.

Zagrejao je Ledej ruku, pored odličnih odbrani sa šest vezanih poena doneo je prvo vođstvo crno-belima - 51:49. Do kraja četvrtine Tavareš je zaigrao na visokom nivou, te gostima doneo ipak 55:61.

Trojkom Egzuma i poenima uz faul Lesora i Papapetrua Partizan na osam minuta pre kraja spustio se na 62:65, a onda trojku pogodio je Rodrigez.

Četiri minuta pred kraj meča bilo je 72:74. Igrao se egal. Zadobio je Gabrijel Dek strašnu povredu kolena kada je Zak Ledej pao nehotice preko njega. On je teren napustio uz pomoć doktora tima.

Imali su minut i po pre kraja gosti šest poena prednosti, a onda je poenima, i to iznenadnim Madara Partizan došao do dva poena minusa, pokušao je Izraelac da preseče pas, udario je loptu, a ona je završila u košu.

PARTIZAN - REAL MADRID (2:1 u seriji) 78:85

40' Ponovo je precizan Tavares. Pogodio je i penal. Dva otvorena šuta za tri imao je Partizan, nisu ih iskoristili Naneli i Egzum.

39' Neverovatno! Vilijams Gos je pogodio za 76:80, a potom je pod košem uspeo Madar da zakači loptu koju je pokušao da doda saigraču Vilijams Gos, a ona je završila u obruču Reala.

FOTO: EuroleagueTV

38' Penale je izveo Vilijams Gos umesto povređenog Deka 74:78. Promašuje Papapetru, lopta za Real. Napravio je faul u napadu Vilijams Gos, te posed vratio crno-belima.

37' Strašna povreda Gabrijela Deka, na parketu je završio košarkaš Reala, za glavu se hvatao Musa. Nehotice je Zek Ledej pao preko igrača španskog kluba koji je teren napustio uz pomoć doktora i jednog od trenera.

FOTO: EuroleagueTV

36' Dva penala za Matijasa Lesora. Pogodio je oba Francuz. Rodrigez pogađa, odgovara Ledej - 74:76

35' Zek Ledej odličan još jednom, spustio je zaostatak na jedan poen 70:71. Ponovo Dek pogađa u momentima kada se Partizan vraća 70:74.

FOTO: M. Vukadinović

34' Sada Rendolf ubacuje prve poene iz igre.

33' Entoni Rendolf polovičan je sa penala, a potom Anđušićev savršeni flouter uz faul za 66:69.

32' Serhio Rodrigez pogodio je trojku, a onda je faulirao Papapetrua na šutu za tri. Grk je promašio prvi penal. Pogodio je dva za 64:68

31' Naneli je izgubio loptu koju su crno-beli osvojili odličnom odbranom. Potom Egzum pogađa za tri 58:63

KRAJ TREĆE ČETVRTINE 55:61

FOTO: M. Vukadinović

30' Gabrijel Dek pogodio je trojku za 55:61. Promašio je Egzum trojku, ali lopta iz čeonog auta ponovo za Partizan. Još jedna promašena trojka.

29' Usledila je serija 6:0 gostiju, Tavares i Musa doneli su gostima 54:58. Jednom je za Partizan bio precizan Zek Ledej sa linije penala.

27'Tavares ponovo donosi vođstvo Realu, a onda trojka Joanisa Papapetrua za 54:52.

26' Ambiciozno je Anđušić sa velike udaljenosti probao za tri, promašio je. Na drugoj strani neprecizan je bio i Vilijams Gos, pa Alen Smailagić.

25' Ledej je večeras nezaustavljiv. Doneo je prvo vođstvo Partizanu - 51:49.

24' Musa je poentirao za goste. Maestralni Zek Ledej odgovorio na drugoj strani - 49:49

23'  Tri minuta bez koša je Real. Polovičan je bio sa penala za domaćina papapetru sa penala - 45:46.

FOTO: M. Vukadinović

22' Sada je Realu dosuđen aut, a čelendž je tražio Željko Obradović. Bio je u pravu trener crno-belih - lopta za Partizan.

21'  Joanis Papapetru postiže deseti poen, a Anđušiću je sviran faul pri šutu iako je Tavares bio na zemlji i okrenut leđima od koša. Bio je polovičan -44:46.

- Tražio sam da budu mirniji. Da budu koncentrisaniji. Čeka nas 20 minuta. Nećemo utakmicu "prelomiti" u jednoj akciji - otkrio je Željko Obradović šta je rekao igračima u svlačionici posle druge četvrtine.

DRUGA ČETVRTINA 42:45

U prvom poluvremenu, Partizan je, kao i u prethodnim utakmicama, bio slabiji u realizaciji šuta za dva poena, ali naspram njegovih 54,2%, Real je šutirao sa nestvarnih 78,6% uspešnosti. Za tri poena su rivali bili gotovo izjednačeni (44,4% naspram 42,9% u korist crno-belih).

Partizan je popravio svoju skok-igru, pa je ostvario čak sedam ofanzivnih skokova, a 17 ukupno, naspram Realovih 11 u odbrani i jednog u napadu. Real je, međutim, imao dvostruko više asistencija (12:6), dve jedine blokade u prvom poluvremenu, a oba tima po četiri izgubljene lopte.

20' Imao je mismeč Serhio Ljulj sa Lesorom, pogodio je Španac, a Danilo Anđušić pogađa bitnu trojku. Neverovatna faul Madara pri šutu za tri poena, Ljulj je bio siguran sa linije za 42:45. Pogodio je potom uz zvuk sirene Anđušić, nakon pregleda video snimka utvrđeno je da koš ne važi.

19' Hanga je Realov "iks" faktor, a Ledej  je nerešiva enigma pod košem Španaca. Prvo je poentirao fintom, a potom zakucao - 39:40

18' Polovičan je bio Partizanov Francuz sa penala. Musa potom sa druge strane promašuje celu konstrukciju, odlična odbrana Partizana - 35:38

17' Ne pogađa Ljulj, na drugoj strani pokušava za tri Anđušić, neprecizan je, ali je pod košem Ljulj faulirao Lesora.

16' Dek pogađa pod košem crno-belih, odgovara Ledej - 34:36, još jednom Gabrijel Dek bio je precizan u reketu, a potom Matijas Lesor biva blokiran.

FOTO: M. Vukadinović

15' Zel Lidej osmim poenom spušta Partizan, a potom dva puta bio je precizan Lesor. Serija domaćina 11:2.

PROČITAJ JOŠ: PLAKALA CELA ARENA: Kada se ovo dogodilo pred meč Partizan - Real Madrid, suze je bilo nemoguće zadržati (FOTO)

14' Taveres za Real, Lesor za Partizan. Potom Rodrigez gubi lopt 28:34

13' Hvata Naneli skok u napadu, promašuje, potom isto čini Lesor, koji iznosi loptu van reketa, a na kraju Papapetruu sviran je faul u napadu. Matijas Lesor je pogodio uz faul, promašuje pak treći penal Lesor, a to se ispostavilo kao najbolja odluka, pogodili su crno-beli trojku, Papapetru za 26:32

FOTO: M. Vukadinović

12' Nova trojka za Partizan, Joanis Papapetru pogađa i drži Partizan u život, ali Hanga još jednom pogađa.

PROČITAJ JOŠ: PORUKA "GROBARA": Ovaj transparent je podignut na meču Partizan - Real povodom tragedije u osnovnoj školi (VIDEO)

11' Zakasnio je Entoni Rendolf, faulirao je Egzuma koji je uz faul poentirao, te došao do petog poena u nizu za 18:27. Pogodio je sada trojku i Serhio Rodrigez, šestu za Real u 11 minuta igre

PRVA ČETVRTINA 15:27

10' Pogodio je trojku i Mario Hezonja. Sa penala je Matijas Lesor promašio oba bacanja.

9' Nisu uspeli Papapetru i Lesor da iskombinuju u napadu, lopta za Real, a na drugoj strani Entoni Rendolf promašuje kompletnu konstrukciju.

8' Treća trojka adama Hange, pre toga Zek Ledej pogodio je dvojku -13:24 .

7' Tavares je ležao na parketu držeći se za koleno, a potom iz igre dolazi do faula i penala. Drugu ličnu grešku napravio je Uroš Trifunović. Precizan je oba puta bio Valter Tavares - 11:21

FOTO: M. Vukadinović

6' Pogodio je trojku i Musa. Siguran na drugoj strani Ledej 9:17, potom  precizan Hanga za prvu dvocifrenu prednost Reala, Naneli ponovo vraća Špance na jednocifrenu prednost.

5' Iznova Dek uspeva da poentira, crno-beli za sada nemaju rešenja za njega.  Promašuje na drugoj strani Ledej, koristi to Vilijams Gos za do sada najveću prednost 7:14

4' Novi poeni za domaćina, postigao ih je Ledej. Hanga je ponovo bio sam u korneru, pogodio je još jednom za 4:10. Odgovorio je istom merom Uroš Trifunović.

3' Još jednom gubi loptu Partizan. Nije to iskoristio Real na drugoj strani da uveća vođstvo.  Odličan je bio Madar, upisuje se Partizan prodorom Izraelca, a Hanga odgovara za 2:7.

FOTO: M. Vukadinović

2' Koliko će svaki posed biti važan u ovom meču govori odluka Čus Matea da već u drugom minutu traži čelendž zbog auta koji nije dosuđen njegovom timu, bio je u pravu. Nadovezao se Hanga poenima, a nakon toga Lesor gubi loptu.

PROČITAJTE JOŠ: MADRIĐANI, SVAKA ČAST! Evo u čemu su košarkaši Reala izašli na megdan Partizanu (FOTO)

1' Utakmica je počela. Prvi napad u meču imao je Real, promašio je Vilijams Gos. Ipak, u nastavku upisuje Musa poene za 2:0.

20.30 - Navijači su u teren ubacili cveće, uz aplauze sa tribina, a potom je usledio minut ćutanja za žrtve pucnjave u školi "Vladislav Ribnikar". 

20.28 - U ovom jezivom trenutku bola, saosećajući sa svim žrtvama. Na parketu smo isključivo da se zlu kaže stop. Mislima smo i srcem sa njihovim porodicama, rekao je Anđušić. Sličnim rečima obratio se i Najdžel Vilijams Gos.

19.35 - Navijači Partizana pale sveće za stradale u jučerašnjnoj tragediji u školi na Vračaru:

 

19.05 - DIRLjIVE SCENE ISPRED ARENE: Evo šta su "grobari" uradili pred Partizan - Real povodom tragedije u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" (FOTO)

UOČI MEČA:

Posle dve pobede u Španiji, Partizan je u prvom meču u Areni igrao egal, "na jednu loptu" sa madridskim gigantom i to iako su dva puta u prvom poluvremenu puleni Željka Obradovića imali prednost od 12 poena. Na kraju su slavili Španci 80:82. Prva dva duela dobio je srpski predstavnik, rezultat uvodnog meča bio je 87:89, dok je u drugom bio 95:80.

"Parni valjak" će biti lišen pomoći Alekse Avramovića koji će morati na operaciju šake.

- Aleksa je povredio ruku i ide u petak na operaciju. Druga ruka, ista stvar od prošli put. Pretpostavke ću da će možda biti manja pauza. desilo se, eto, nažalost opet Aleksi. I to je deo svega ovoga, rekao je tim povodom Obradović.

POVRATAK MATIJASA LESORA

Nakon tuče u Madridu suspendovan je na dva meča Kevin Panter, jedan je pauzirao Matijas Lesor, koliko i Gabrijel Dek u Realu. Za najratobornijeg, Geršona Jabuselea, sezona u Evroligi je već završena, šta god Madriđani uradili u ovoj seriji.

PARTIZAN U CRNIM DRESOVIMA

Zbog velike tragedije koja je zadesila Srbiju, u kojoj je u pucnjavi u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", trinaestogodišnji dečak ubio osmoro vršnjaka Partizan nastupa u kompletno crnoj opremi kako bi odao počast žrtvama. Takođe, nakon što je klub pozvao pristalice crno-belih da ispred Arene ili na Kalemegdanu gde će se meč gledati putem video bima odaju počast paljenjem sveća i cvećem, stiglo je saopštenje navijačke grupe. U skladu sa odlukom kluba da meč prođe bez muzike i pratećeg programa, organizovani navijači Partizana ističu da neće biti njihovog navijanja na početku susreta.

REČ TRENERA PARTIZANA - Obradović: Moramo da igramo pametnije i bolje.

 - Plej-of serija je takva, kad igraš dan za danom...Bila je analiza, i dalje stojim iza toga da smo odigrali jednu od najlošijih utakmica u poslednjih nekoliko meseci što se tiče napada. Nismo imali taj ekstra pas, čak igrajući i tako došli smo do toga da je jedan posed odlučio. Moramo da igramo pametnije i bolje. Treba igrati pametnije i shvatiti da je meč 40 minuta i da je svaka lopta važna. To je jedini način. Što se tiče atmosfere, kakva god da bude, moraćemo da damo sve od sebe. Da nađemo sve ono što nosimo unutra. Ogromna šansa je ispred nas da se kvalifikujemo na F4. Ne znam tačno ko je od naših sve bio na fajnal-foru.

BONUS VIDEO: Poklon i ovacije pune "Arene" za Jana Veselog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)