"OVO JE NEVEROVATNO": Željko Obradović tvrdi da je Partizan to što jeste zahvaljujući navijačima

Novosti online

01. 04. 2023. u 00:04

KOŠARKAŠI Partizana pregazili su Real Madrid u 32. kolu Evrolige i tako su došli na korak od plasmana u TOP najelitnijeg takmičenja Evrope. Po zavšetku utakmice svoju opširnu analizu dao je trener crno-belih Željko Obradović.

ОВО ЈЕ НЕВЕРОВАТНО: Жељко Обрадовић тврди да је Партизан то што јесте захваљујући навијачима

Foto: ABA / KK Partizan NIS / Dragana Stjepanović

- Nema lepše za trenera nego kad se pogleda statistika posle utakmice, kad se vidi kako su poeni raspoređeni. To je dokaz da želimo da igramo timski, to smo u velikoj većini i večeras radili. Napad je bio zadovoljavajući, međutim mi smo prvo poluvreme morali da branimo njihovu igru u tranziciji i veliki broj slobodnih bacanja - počeo je Obradović.

Dobru rolu ove večeri imao je i Danilo Anđušić, koji je u poslednje vreme bio u blagom padu forme.

- Što se tiče Anđušića, da, ja mu verujem naravno, i večeras je odigrao za vreme koje je bio na terenu odlično. Pohvale idu za sve igrače. Timski dobro odigrana utakmica. Rekao sam pre meča da moramo da izgledamo mnogo motivisanije od Reala, s obzirom da su oni već obezbedili prednost domaćeg terena u plej-ofu, a da se mi i dalje borimo. Eto, dobili smo utakmicu. Neke rezultate sam na brzinu pogledao, ali mislim da mi treba da nastavimo ovako. Imamo dve utakmice u Evroligi koje su nam itekako važne, ali pre toga ABA liga.

Dotakao se Žoc i Valtera Tavaresa, zvezde Madriđana, koja se gotovo nije videla u krcatoj Areni.

- On je najdominantniji igrač u Evropi na toj poziciji sigurno. Imali smo problem na početku utakmice, i sa visinom, i sa pameću, on je izuzetno pametan igrač. Za način odbrane koji smo igrali, nije srljao. Zaustavljao se, imao je izlazne pasove. Real je poznat kao ekipa koja šutira odlično za tri, i praktično sem njega, svi ostali igrači su sposobni da šutnu za tri poena. Videli ste i Porijea, koji je pred kraj dva puta šutirao za tri. Jedna stvar je kad je on na terenu, druga stvar  je kad su neki drugi igrači  itako smo i pripremali utakmicu. Ono što nikad nismo hteli, to je da nešto previše pomažemo, pogotov na njega. To je bila igra jedan na jedan, pogotovo Smailagić, koji je i fizički slabiji i niži od njega, ali eto to je košarka, koja se svodi na to da negde imaš problem, ali sa druge strane imaš prednost. Alen je to u napadu radi0 veoma pametno, tako da je i on odigrao dobru utakmicu. I već da ne pričam o Lesoru, koji se vratio na nivo na kojem je bio.

Obradović je govorio i o utakmici veterana, koja je odigrana pre evroligaškog duela.

- Izvanredna ideja i naravno zahvalnost svim ljudima koji su se setili da se takva utakmica napravi. Ja sam video par igrača iz Reala, jer sam ja tamo proveo tri lepe godine. Znam ih dosta i znam dosta ljudi. Želim da ponovim i ono što sam rekao već, mi smo tamo imali izuzetno gostoprimstvo i pre utakmice sam razgovarao sa njima, i oni su bili takođe zadovoljni sa svime što se dešavalo ovde.

Grobari su i ove večeri bili na visini zadatka.

- Ovo je neverovatno. Trenutak kada uđem u salu i vidim kako sve to izgleda, to je impresivno. Način na koji nas bodre i koliko su uz tim, i ponavljam, Partizan je to što jeste, pre svega zahvaljujući navijačima. Oni nam daju tu energiju, a pre svega i ta spona između njih i tima je neverovatna. Velika zahvalnost. Sve ovo što mi radimo, bez njih bi bilo nemoguće. Ako su to rekordi koji su, što kaže, ima još nekih momenata kad bi moglo to da se uradi, a to je sigurno poslednja utakmica protiv Panatinaikosa. A posle, otom potom, ako dođemo do TOP 8.

Ni zgusnut raspored nije uticao na crno-bele previše.

- Velika je razlika 48 sati i 72 sata, ogromna razlika. Jedna od stvari koja je itekako bitna, ako se sećate kada smo igrali protiv Barselone, oni su imali utakmicu u subotu, mi u nedelju, a sad je bilo obrnuto. To je nešto što sigurno utiče na igrače. Eto, treću četvrtinu su odigrali zaista sa jednim fantastičnom ritmu trčanja, i to je zaista jedan od detalja. Mislim da smo mi izgubili protiv Barselone zbog poena u tranziciji, i to sam im rekao i večeras. Moramo da branimo tranziciju. Doduše, bilo je nekog situacija gde su se oni rastrčali i poentirali lako, ili iznuđivali poene. Energija je bila na nivou na kojem tzreba da bude i motivacija uvek dolazi. To je pobvezano, kad si motivisan onda možeš sve. Naravno da ćemo da probamo i dalje da radimo na tome, sreća da ima i ovde igrača koji zaista pokazuju te neke sposobnosti što se tiče motivacije koje su stvarno iznad proseka.

Značajan doprinos je dao i stručni štab Željka Obradovića.

- Ja sam prošli put ovde, pričao o mom stručnom štabu, i koliko oni pomažu i koliko su bitni. Trener, ako nema dobar štab i ljude kojima vertuje i koji njemu veruju, ponda ne može ništa da uradi. Ja sam već nekoliko puta govorio da mi je ovo možda i najbočlji stručni štab koji sam imao u žibvotu. Pričao sam već o tome. Sa Batom Zimonjićem ja sarađujem ne znam od kad. Prvo sam radio sa njegovim pokojnim ocem, pa onda kad je on stasao smo radili i u reprezentaciji. Onda sam i u Fenerbahčeu radio sa njim sedam, osam godina, i evo sad radimo i ovde.

- Bez ikakve dileme, Bata Zimonjić je juedan od najbitnijih igrača u mom stručnom štabu. Kao što su i svi ostali bitni. Ponavljam još jednom, mi smo tu neki sklop iskustva, počev od Vlade Androvića i mo Hoze Marija Mesaljesa i Ace Matovića, do dvojice momaka koji rade posao skauta na fantastičan način. Da ne zaborim naravno fizioterapeute, doktora Momu, ekonoma... Ja sad mogu da pričam i o tome i toj radnoj zajednici, koja ulaže veliki napor da sve prođe ovako kako prolazi. Da bi jedan klub funkcionisao odlično svi segmenti kluba moraju da funkcionišu dobro.

- Da li svi mi možemo da radimo bolje, ja sam ubeđen, počinjem od sebe. U svakom slučaju, tek su najvažnije utakmice pored nama i treba da se ujedinimo, ali i da shvatimo da je sve ovo bilo korektno do sada, ali da su pred nama tek veliki izazovi. Raduju se i ljudi, znaju, osam godina je prošlo od kada je Partizan igrao Evroligu - zaključio je Obradović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (2)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja