ŠOK! Partizan ga hteo, reprezentacija Srbije pratila, a on sa 24 godine otišao u penziju

Novosti online

27. 03. 2023. u 12:36

Saša Stefanović, srpski košarkaš, odlučio je da ode u penziju sa samo 24 godine, što je iznenadilo sve ljubitelje igre pod obručima.

ШОК! Партизан га хтео, репрезентација Србије пратила, а он са 24 године отишао у пензију

FOTO: Purduesports.com/Mega

Momak, koga su jedno vreme pominjali i kao pojačanje Partizana, oglasio se na društvenim mrežama i potvrdio da je kraj.

- Odlučio sam da se penzionišem i da jurim druge prilike. Hvala mojim saigračima, trenerima, navijačima, svima koji su mi pomogli da ostvarim svoje ciljeve. Ova igra mi je dala mnogo toga i ne mogu da dočekam da joj vratim - poručio je Saša uz nekoliko fotografija među kojima se nalazi i slika u dresu Sakramenta kada je bio dete.

Stefanović je za jako kratko vreme postao "zanimljiv" srpskoj javnosti, pogotovo kada su bivši selektor Saša Đorđević i aktuelni Svetislav Pešić razgovarali s njim u SAD, kako bi ga privoleli da zaigra za reprezentaciju Srbije. Ipak, to se nije ostvarilo, a Stefanović je pomalo počeo da tone u svojoj karijeri...

Posle NCAA karijere i Perdju univerziteta gde je nastupao, Stefanović je otišao put Grčke gde je zadužio dres Kolososa, međutim, nije se dugo zadržao tamo, pa je odlučio da dođe u Srbiju i zaigra za Megu, a veruje se da je određen uticaj na to imao i njegov menadžer Miško Ražnatović.

Međutim, posle samo četiri meseca, Stefanović je napustio i Megu, a ubrzo objavio i kraj karijere. 

Inače, otac Saše Stefanovića je Ljubiša Stefanović, prvi Srbin koji je izabran na NBA draftu, tada 1985. godine, kao 97. pik je otišao u Sijetl.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)