LUKA DONČIĆ SE RASPADA: Uništili ga privatni problemi, a sada i ovo...

Novosti online

27. 03. 2023. u 08:10

Košarkaši Šarlota pobedili su sinoć Dalas sa 110:104 i naneli mu drugi poraz u poslednja tri dana u međusobnim duelima u NBA ligi.

ЛУКА ДОНЧИЋ СЕ РАСПАДА: Уништили га приватни проблеми, а сада и ово...

FOTO: Tanjug/AP

Šarlot nema šanse za plasman u plej-of, a Dalas je sada ugrozio šanse pošto je 11. sa 36 pobeda i 39 poraza, pošto Oklahoma na poslednjem 10. mestu koje vodi u plej-of ima 36/38.

U ekipi Dalasa najefikasniji je bio Luka Dončić sa 40 poena, a imao je i 12 skokova, osam asistencija, dve ukradene lopte i dve blokade. On je u trećoj četvrtini dobio 16. tehničku grešku u sezoni, što znači da će propustiti predstojeću utakmicu protiv Indijane, u ponedeljak, osim ako liga ne poništi tu tehničku.

Slovenački košarkaš je treći po broju tehničkih ove sezone, iza Dilona Bruksa iz Memfisa koji ima 18 i Treja Janga iz Atlante sa 17.

Od dolaska Kajrija Irvinga, Dalas igra očajno, pa su u tri dana dvaput izgubili od Šarlota, tako da sada "drže" 11. mesto na Zapadu, prvo ispod crte za takozvani plej-in. Nisu daleko od Lejkersa i Oklahome, na jednu pobedu, ali s obzirom na to kako igraju - niko ne može da im garantuje da će stići do doigravanja za plej-of.

A problem Luke Dončića nije ni blizu da se reši iako je za vikend postigao ukupno 74 poena, ali je Dalas izgubio dve ključne utakmice, dok je slovenački košarkaš ubacio 24 šuta od 52. Jednostavno, u ovom trenutku ne deluje fokusirano na košarku, što je i sam priznao, pa je pitanje kada će se vratiti i "podići" Maverikse koji svakako nisu očekivali da budu među pet najgorih ekipa u Zapadnoj konferenciji.

"Tako sam frustriran. Mislim da vam je to svima jasno kad me vidite na terenu. U zadnje vreme se osećam kao da to nisam ja, nego da samo tamo stojim na terenu… Ranije sam jako uživao i smejao se u igri, ali sam sada tako frustriran zbog puno razloga, ne samo košarkaških. Mnogo mi se toga događa van terena što je veće od košarke, ali ne želim da pričam o svom privatnom životu...", rekao je prethodno Luka Dončić i ozbiljno zabrinuo navijače, ali i saigrače koji pokušavaju da ga podignu posle "nokauta" koji je doživeo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)