NIŠTA OD CRNO-BELOG PODVIGA: Partizan poklekao u Evroligi, Valensija tvrd orah u Španiji

Novosti online

19. 01. 2023. u 20:42

KOŠARKAŠI Partizana poraženi su u "La Fonteti" od Valensije sa 89:81 (27:18, 20:19, 22:21, 20:23) u 20. Evrolige i tako propustili priliku da dođu do brejka.

НИШТА ОД ЦРНО-БЕЛОГ ПОДВИГА: Партизан поклекао у Евролиги, Валенсија тврд орах у Шпанији

Aba liga / Dragana Stjepanovic

Crno-beli su dobro počeli utakmicu, ali to nije dugo trajalo. Domaćin je pronašao ritam i šut u napadu i izkažnjavao propuste u odbrani gostiju.

Pokušavao je Partizan sve vreme da se vrati u meč, no na odmor se otišlo sa +10 za "slepe miševe" - 47:37. Nastavak susreta doneo je mnogo veću agresivnost izabranika Željka Obradovića koji su meč učinili veoma interesantnim.

Crno-beli su u poslednjem kvartalu posle poena Ledeja sa linije penala prišli na samo tri poena zaostatka - 77:74 na 3:32 do kraja.

Goste je možda poraza koštalo najviše to što je Valensija čak tri puta u četvrtoj četvrtini poentirala za dva poena i plus uz prekršaj rivala.

Partizan je ponovo dobro šutirao, ali ni to nije bilo dovoljno za trijumf. Zanimljivo je da su obe ekipe imale identičan procenat za tri poena 12/25 - 48%.

Najefikasniji kod pobednika je Bojan Dubljević sa 20 poena, pratio ga je Džejms Veb sa 17. Na drugoj strani najbolji je bio Dante Egzum sa 22, dok je Kevin Panter brojao do 14.

Beograđani sada imaju učinak 9-11, a tim iz Španije 10-10.

Valensija - Partizan: 89:81 (27:18, 20:19, 22:21, 20:23)

Dvorana: "La Fonteta": Gledalaca: oko 8.000. Sudije: Radović, Bisan, Rosi.

Valensija: Harper 4, Puerto 9, Prepelič 2, Pradilja 8, Veb 17, Lopez-Arostegi 2, Džons 13, Ferando 3, Radebo 9, Dubljević 20, Aleksander 2, Mari.

Partizan: Vukčević, Ledej 7, Avramović, Panter 14, Smailagić 7, Papapetru 3, Egzum 22, Naneli 5, Lesor 8, Trifunović 9, Anđušić 6, Madar.

 

Četvrta četvrtina: Valensija - Partizan 89:81

40' - Džons je ceo napad držao loptu u rukama i onda poentirao uz faul Egzuma. To je treći put u ovom kvartalu da tako poentira domaći tim.

40' - Lako do poena dolazi Egzum. Probio je prvu liniju i zakucao. Ništa slučaju ne prepušta Mumbru koji vrši leteće izmene.

39' - Dobro je kružila lopta u napadu Partizana i trojkom je to završio Egzum, no istom merom je uzvratio Veb.

38' - Opet crno-beli prave glupost. Novi koš uz prekršaj za domaće i sada je Veb pogodio i dodatno bacanje - 83:76.

38' - Izborio se Dubljević pored nekoliko igrača gostiju za skok u napadu i potom poentirao uz faul. On je pogodio i slobodno bacanje. Brzo je na drugoj strani napad poenima završio Egzum.

37' - Važna slobodna bacanja pogodio je Ledej. Kako stvari stoje neizvesna završnica će se igrati u "Fonteti" - 77:74.

36' - Od prve četvrtine se čekalo Panterevu trojku. Na drugoj strani lošu odbranu crno-belih kažnjava zakucavanjem Pradilja.

35' - Dobar period igre za Anđušića. Ovoga puta je bek Partizana bio precizan sa linije penala. Ne odustaju crno-beli.

34' - Mučio se Partizan u napadu, ali je Anđušić uspeo da poentira uz zvuk sirene. Ipak, sve je poništiro trojkom Harper.

33' - Greške se nižu kao na traci sada na obe strane. Nekoliko poseda nisu realizovali ni jedni, ni drugi. To je prekinuo Zek Ledej. On se dobro snašao pod košem protivnika  72:65.

32' - Smailagić je sjajno blokirao Prepeliča i potom snažno zakucao u kontri. Omdah je tajm-autom reagovao Mumbru.

31' - Trojku je pogodio mladi Ferando koji odvodi "slepe miševe" na +14. Ipak, to nije dugo trajalo posle trojke Papapetrua.

Treća četvrtina: Valensija - Partizan 69:58

30' - Jako loš potez Papaetrua. Grk je faulirao bez lopte Pradilju i poslao ga na liniju penala na 4,4 sekunde do kraja trećeg kvartala. Sreća pa je krilo Valensije bilo polovično - 69:58.

30' - Loša odbarana gostiju i odmah stiže trojka od Pradilje. Smailagić je iskoristio jedno od dva penala.

29' - Probio je prvu liniju Prepelič i uposlio je Aleksandera koji je snažno zakucao. Na drugoj strani u strelce se upisao i Anđušić.

28' - Opet je počeo da greši Partizan i to rival kažnjava. Dubljević je profitirao iz svega toga.

27' - Veliki propust gostiju u napadu, propala je čista kontra, kaznio je to Veb lakim zakucavanjem.

26' - Partizan je posle poena Egzuma sa linije penala stigao na samo tri poena minusa i ponovo je otvorena utakmica. Na drugoj strani polovičan sa crte je bio Dubljević.

24' - Dve trojke je vezao domaćin. Precizni su bili Veb i Džons. Ipak, odgovoraju gosti i prilaze na minus pet posle trojke Egzuma - 58:53.

23' - Sjajno Uroš Trifunović šutira bez promašaja van linije 6,75 (3/3). Ipak, problem za goste su četiri faula Lesora.

22' - Poentirao je i Naneli za seriju 12:2, ali je to prekinuo drugom trojkom Bojan Dubljević.

21' - Panter je primetio rupu u odbrani Valensije i lako je poentirao iz prodora. To je bio deveti poen za kapitena crno-belih.

Druga četvrtina: Valensija - Partizan 47:37

20' - Prvo poluvreme je završeno poenima Matijasa Lesora koji je pogodio posle dužeg vremena.

20' - Ukrao je Partizan loptu i iz toga Trifunović opet pogađa van linije 6,75. Panter je na drugoj strani faulirao Radeboa koji je pogodio oba penala.

19' - Puerto takođe muči rivala. Realizovao je dva slobodna bacanja, a Trifunović je uzeo prvi šut i pogodio trojku. Sada je Aleks Mumbru pozvao minut odmora - 45:32.

18' - Dobar napad gostiju. Lopta je lepo kružila i trojku je postigao Naneli. Na drugoj strani Dubljević je poentirao pored Lesora. Nastavlja crnogorski košarkaš da pogađa i sada je dvocifren sa 11 poena. Tajm-aut je zatražio Obradović.

17' - Ne briljira Partizan sada ni u napadu i Valensija to koristi. U problemima su crno-beli. Moraće da pronađu način da se vrate u meč. Harper je bio polovičan sa linije penala.

16' - Dobar napad Valensije i laki poeni za Dubljevića. Opet su gosti pali u odbrani, a Egzum nastavlja da se muči sa linije penala (5/8).

15' - Oba slobodna bacanja iskoristio je Smailagić, a Valensija je dva i po minuta bez poena. Crno-beli su bili u seriji 6:0, ali je trojkom to prekunuo Veb.

14' - Podigao je Partizan odbranu. Domaći već nekoliko poseda nisu iskoristili, ali ni gosti nisu mnogo profitirali iz toga, pošto su na -8 - 31:23.

13' - Raspoložen je Radebo i već je na sedam poena, koliko ima i Puerto. Trojku je pogodio Egzum iz levog kornera.

12' - Težak šut uzeo je Radebo i uspeo je da pogodi od tablu i to daleku dvojku. Kajl Aleksander je napravio dva faula i otišao je na klupu. Prve poene za goste u drugom kvartalu delo je Egzuma, ali je bio polovičan sa linije penala - 29:19.

11' - Dugo je trajao napad Partizana, ali on nije bio dobar. Trojku je promašio Egzum, a crno-beli su veoma brzo napravili dva faula.

Prva četvrtina: Valensija - Partizan 27:18

10' - Koriste domaći rupe u odbrani rivala. Prve poene na utakmici postigao je i Pradilja, to je ujedno bio i poslednji koš u prvom delu.

9' - Nastavlja Valensija dobro da šutira, sada je trojku pogodio Radebo. Za sada odbrana crno-belih nije na dobrom nivou.

8' - Trojka na trojku. Najpre Ledej, a onda i Veb na drugoj strani. Potom promašaj Papapetrua kažnjava Džons pogotkom sa poludistance.

7' - Promašio je Veb trojku, potom je posle ofanzivnog skoka precizan bio Džons i to van linije 6,75. To je nateralo Željka Obradovića da zatraži tajm-aut - 15:13.

6' - Lesor je oba puta bio precizan sa slobodnih bacanja. Za sada on i Panter drže napad crno-belih. Loš faul je napravio Madar. Izraelac je nepropisno zaustavio Puerta koji je poentirao iz prodora, a potom i sa crte.

5' - Opet Panter pogađa dalekometnu trojku i opet praktično na isteku napada. Sjajno se u utakmicu uveo bek Beograđana.

4' - Lesor je opet snažno zakucao, a onda je Dubljević bio precizan van linije 6.75. Crno-beli nisu iskoristili dva vezana napada, a vođstvo domaćem timu je vratio Puerto koji je oba puta bio precizan sa linije penala - 9:8.

2' - Isticalo je vreme za napad, Panter je uzeo težak šut i pogodio je trojku pod faulom. Kapiten crno-belih je realizovao i dodatni penal. U strelce se upisao i Bojan Dubljević koji je lako poentirao iz reketa.

1' - Prvi poen na meču postigao je Đozep Puerto. Na drugoj strani Matijas Lesor je popravio promašaj Avramović i snažno zakucao.

Uoči meča:

Ovaj meč je jedan od onih gde crno-beli mogu da pojure brejk. Klub iz Humske je do sada upisao dva trijumfa na strani (Panatinaikos i Fenerbahče).

Tim Aleksa Mumbrua se pojačao pred duel sa Partizanom, iz Betisa je doveden najbolji strelac ACB lige Šenon Evans koji će ipak propustiti utakmicu, a postoji mogućnost i da na terenu bude Kris Džons koji je propustio prethodna dva meča zbog povrede. Željka Obradovića može da raduje to što su ima sve igrače na raspolaganju, izuzev Balše Koprivice.

Crno-beli sa posebnim motivom ulaze u ovaj duel, jer je Valensija jedna od tri ekipa koja je odnela pobedu iz Beograda.

Oba tima pred ovaj susret imaju identičan učinak 9-10.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju