ČOVIĆ OPTUŽUJE: Savić blati Zvezdu!

G. KELIĆ

18. 01. 2023. u 19:27

U CRVENOJ zvezdi upiru prst ka Zoranu Saviću!

ЧОВИЋ ОПТУЖУЈЕ: Савић блати Звезду!

FOTO: M. Vukadinović

Predsednik crveno-belih Nebojša Čović je na opširnoj konferenciji za medije pred odlazak ekipe za Kaunas, gde će u četvrtak gostovati Žalgirisu, optužio sportskog direktora Partizana da ih blati po Evroligi.

- Sve vreme se vodila kampanja protiv nas, to su proverene informacije, to je radio Zoran Savić. Zvao je Valensiju i predložio da ulože žalbu da nam se oduzmu bodovi, Baskoniju, Nahbara u ELPA (Udruženje evroligaških igrača) zbog saopštenja oko Kampaca, pa Vojinovića u ABA za Topića. Ako ne priznaju, znajte da lažu - osuo je paljbu bez pardova prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

Priznaje Čović da je krivica oko zabrane regi stracije Fakunda Kampaca i njihova.

- Tačno je da je napravljen propust, da smo kažnjeni, ali je to neodgovarajuća kazna. Dali smo 15. jula prvu izjavu Evroligi, to se daje kvartalno uz standardni formular, da li imate dugovanja i obaveze. Mi smo tada rekli da ne dugujemo ništa, računajući da imamo sporazume i da ćemo do jula završiti obaveze, takvo smo obećanje imali - naglašava Čović.

Predsednik crveno-belih navodi konkretna imena:

- Prvo se 15. septembra pojavio Volters preko ELPA za obaveze od 14.900 evra. Potom, 22. septembra Holins sa 38.125 evra. To smo isplatili, ali smo ostali u obavezi Dejanu Radonjiću kojem smo obećali da ćemo isplatiti do kraja godine. Realnost je da 99 odsto klubova duguje pare. Da li su Real i Barselona prijavili gubitke? Mi ne dugujemo ništa i mislim da smo jedini klub koji to reguliše, da li ćemo nastaviti, videćemo.

Pita se "alfa i omega" Zvezde kako elitno klupsko takmičenje nije kaznilo Partizan.

- Da li je fer to što Evroliga nije kaznila Partizan za "Vučiću pe**ru", ili povećanje poreskog duga? Šta radi Glikman? Zvezda mu se javila javno tražeći amnestiju, a istina je da je CAS odbio naš zahtev. Nećemo se dalje žaliti, pokušali smo da suspendujemo odluku, a da se dalje tužakamo nema smisla. Pravi se kampanja da je Zvezda loša da bi se dala licenca nekom drugom, iako pričaju da nisu platili 500.000 evra, a jesu i oni i Valensija - dodaje Čović.

Dotakao se i pomoći države i napravio komparaciju sa večitim rivalom.

- Zaključno sa 31. decembrom Zvezda je imala prosek od 2,5 miliona evra po sezoni koju je dobila od države. Mi smo za 11 sezona prihodovali 28 miliona evra od države. Pitam se danas kako neko može da duguje sedam miliona evra poreza državi. Videćemo da li će na tu temu da bude primenjen fer-plej.

ZA DERBI ODLUKA U PONEDELjAK

JEDNO od pitanja ticalo se i prisustva gostujućih navijača na drugom evroligaškom večitom derbiju, koji će se odigrati 27. januara na Zvezdinom terenu. - Videćemo u ponedeljak. Da se ne zamenjuju teze, karte za derbi u "Areni" su bile puštene u prodaju i one su kupljene. Daćemo saopštenje na vreme - poručuje Čović.

BONUS VIDEO - Dokle će Novak Đoković dogurati na Australijan openu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a