SRPSKI AS PROZIVAO NOVINARE: Nikola Jokić kakvog Ameri nisu očekivali po povratku iz Evrope

Novosti online

26. 09. 2022. u 19:29

NIKOLA Jokić je stigao u Denver neposredno pred početak "Dana za medije", u kome su trener Nagetsi i igrači odgovarali na pitanja "sedme sile", a tom prilikom je srpski as svojim ponašanjem na momenat iznenadio predstavnike štampe.

СРПСКИ АС ПРОЗИВАО НОВИНАРЕ: Никола Јокић каквог Амери нису очекивали по повратку из Европе

Foto:FOTO: Printskrin Twitter/@nuggets

Jokić je sedeo zajedno sa oporavljenim saigračem Džamalom Marejem, koji nije igrao više od godinu dana zbog teške povrede ligamenata kolena, a u jednom trenutku američki novinar je počeo da ga pita duže pitanje.

Bilo je ono o rivalima, o njihovoj snazi posle brojnih prelazaka zvezda u nove ekipe, o tome koliko će Nagetsi moći da se nose sa takvima, kako sada izgleda NBA hijarhija kada su drugi ovakvi ili onakvi, i tako dalje, i tako dalje.


Usred pitanja, srpski centar je pokušavao da zamoli novinara da ne počinje tu temu.


- Molim vas, nemojte... Nemojte...


Onda je shvatio da nije red da prekida novinara koji postavlja pitanje.


- Nastavite, nastavite. Moja greška, nastavite. 


Kada je saslušao sve, Jokić je odgovorio kako mnogi u sali nisu očekivali:


- Iskreno, mi i ne pričamo o drugim timovima. Ne razmišljamo o njima. Tako je otkad sam došao ovde. Ne bih da budem grub ili nešto tako, ali to su teme koje mediji nameću, neki ljudi koji nikada nisu šutnuli loptu na koš!

Ovako je izgledala ta situacija:


Posle toga, situacija u sali je otišla skroz u drugom smeru.

Jokić i Marej zasmejavali novinare, dugo nisu ovoliko uživali

Nikola Jokić je obraćanje počeo podsećanjem da je prethodne mesece proveo u Evropi, usled obaveza u reprezentaciji Srbije. To je učinio kada je upitan da li će, kao što ga je trener Majkl Meloun "prozvao", početi više da verbalno usmerava saigrače tokom predstojeće sezone:


- Trebaće mi malo vremena da se vratim na pričanje engleskog jezika! - bila je prva rečenica kojom je nasmejao novinare.


Trener Meloun je nekoliko desetina minuta ranije, sa istog mesta podvukao da Jokić mora da bude bolji u odbrani, na šta je Nikola odgovorio u svom stilu:


- Ja stvarno umem da budem loš u situacijama 1-na-1, ali stvarno mogu da budem dobar timski odbrambeni igrač!


Istakavši da mu je "cilj da se penzioniše kao košarkaš Nagetsa", te da bi "voleo da za ovaj klub bude ono što je Tim Dankan bio za San Antonio Sparse, samo mu nedostaje nekoliko NBA titula za to", Jokić je nasmejao novinare i kada su njega i Mareja upitali da li im nedostaje ofanzivna rapsodije kada su, u svega pet prošlosezonskih utakmica, zajedno na parketu bila njih dvojica, Aron Gordon i Majkl Porter junior.


Džamal Marej je "kao iz topa" rekao:


- Sećam se da smo dobili Kliperse i kako sam tada mislio da niko ne može da nas pobedi.


- Brate, ja se toga ne sećam - priznao je iskreno Jokić.

To je glupost!


U predstojećoj NBA sezoni će se prekršaji kojima se prekida kontranapad rivala kažnjavati uz novo pravilo: slobodno bacanje + novi napad za faulirani tim, a Jokić o tome nema baš lepo mišljenje:

- Meni je to pravilo glupo, jer kako mogu (sudije) da kažu da li je kontranapad počeo ili nije? Postoje važnije stvari koje treba popraviti u suđenju.


Upitan da kaže koje, odgovorio je ovako:


- Ne želim da budem kažnjen!

Podsetimo, nova NBA sezona počinje 18. oktobra, i to utakmicom Golden Stejt Voriors - Los Anđeles Lejkers.

Nikola Jokić - NBA statistika u sezoni 2021/2022.

Nikola Jokić je i ove sezone imao fantastičnu statistiku u NBA ligi, do plej-ofa: prosečno je postizao 27,1 poen po meču, imao čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

A kada je o aktuelnom plej-ofu reč, završio ga je sa prosecima od 31 poen po meču, 13,2 skoka, 5,8 asistencija, 1,6 "krađa" i blokadom po utakmici, sve to uz realizaciju šuta iz igre od 57,5% uspešnosti.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna