NOVI SKANDAL UEFA: Prvo su uveli sve moguće sankcije Rusima, a sada još i ovo

Novosti online

26. 09. 2022. u 18:58

KADA su zemlje "Zapada" uvodile sankcije Ruskoj Federaciji zbog vojne intervencije u Ukrajini, odmah su se tome pridružile i sve vodeće sportske organizacije na svetu. Među tim sankcijama isticale su se uglavnom one beskompromisne, poput zabrane svim timovima iz Rusije da se takmiče, ali i one ponižavajuće - da se dozvole takmičarski nastupi ako se neko od Rusa ili Ruskinja odrekne imena države, himne i zastave, kao što je slučaj u tenisu. Međutim, danas je postao poznat i još jedan vid sankcionisanja.

НОВИ СКАНДАЛ УЕФА: Прво су увели све могуће санкције Русима, а сада још и ово

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Podsetimo, evropska kuća fudbala, UEFA, nedugo posle početka pomenute ruske intervencije izrekla je više zabrana klubovima i nacionalnim selekcijama iz Ruske Federacije.

Neki koji su još bili u evropskim takmičenjima, poput Spartaka iz Moskve, izbačeni su, neki koji su trebali da se bore za najveća nadmetanja, poput seniorske fudbalske reprezentacije Rusije koja se nadala plasmanu na Mundijal u Kataru, to je zabranjeno, a svim drugim klubovima i selekcijama onemogućeno je da se ove jeseni nađu na evrosceni.

Ali, kako otkriva agencija RIA Novosti, to nije sve.

UEFA je otišla i korak dalje, rešivši da ne isplati zarađane plate ruskim fudbalskim sudijama koji su radili na utakmicama pod ingerencijom evropske kuće fudbala.

Tako je Sergej Karasev ostao bez 5,5 hiljada evra koje je zaradio sudeći međunarodne utakmice, a njegov kolega i imenjak Ivanov bez tri hiljade.

Obojica su 24. februara delila pravdu na međunarodnoj sceni: Karasev je sudio meč šesnaestine finala Lige Evrope između Napolija i Barselone, a Ivanov je bio glavni arbitar susreta između Bodo Glimta i Seltika, u šesnaestini finala Lige konferencija.

Za taj posao, za koji ih je UEFA angažovala, UEFA im nije platila ništa. Niti ima najave da će to ikada uraditi.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati