SRPKINJE ODUŠEVILE: Pred Svetsko prvenstvo naše košarkašice trijumfovale sa 46 razlike, pa razgalile Srbe u Australiji (FOTO)

Novosti online

19. 09. 2022. u 17:21

SPREMITE se, uskoro počinje Mundobasket za dame. A za njega su već spremne - naše košarkašice.

СРПКИЊЕ ОДУШЕВИЛЕ: Пред Светско првенство наше кошаркашице тријумфовале са 46 разлике, па разгалиле Србе у Аустралији (ФОТО)

FOTO: KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas selekciju Južne Koreje 103:57 (17:17, 24:16, 38:18, 24:8) u prijateljskom meču odigranom u Sidneju.


Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Dragana Stanković sa 14 poena, dok je Saša Čađo ubacila 13. U reprezentaciji Južne Koreje najbolja je Liseu Kang sa 15 poena.

Ovo je bio poslednji pripremni meč naše selekcije uoči početka Svetskog prvenstva. Srbija prvi meč na Mundobasketu igra u četvrtak protiv Kanade u pet sati po srednjeevropskom vremenu.

Naše košarkašice imale su priliku prvog dana boravka u Sidneju da se druže sa članovima mnogobrojne srpske zajednice u Australiji, saopštio je Košarkaški savez Srbije (KSS).
Ambasador Srbije u Australiji Rade Stefanović istakao je veliko zadovoljstvo što će jedna reprezentativna selekcija iz Srbije nastupiti na prvenstvu sveta. On je dodao da će Srbi iz Australije imati priliku da uživo posmatraju i navijaju za svoj nacionalni tim.

Selektorka Srbije Marina Maljković je naglasila da će reprezentativkama biti velika čast što će imati brojne navijače na tribinama u Sidneju, dok je sa druge strane svesna koliko srpskoj zajednici znače ovakvi susreti i druženja sa reprezentativnim selekcijama.

Organizatori šampionataa i predstavnici FIBA- su na Bondaj plaži promovisali takmičenje, a glavne zvezde su bile četiri košarkašice - Loren Džekson iz Australije, Ema Meseman iz Belgije, Amerikanka Eriel Etkins i Ivana Raca iz Srbije.


"Stigli smo u Australiju posle dugog puta. Atmosfera u ekipi je veoma dobra, iako se još prilagođavamo na veliku vremensku razliku. Jedva čekamo da počne SP. Oduvek sam želela da dođem u Australiju i drago mi je što sam stigla sa reprezentacijom. To je velika čast za mene. Prva stvar koju mogu u Sidneju da vidim je poznata Bondaj plaža i mogu reći da sam oduaaevljena", izjavila je Raca.

Srbija - Južna Koreja 103:57 (17:17, 24:16, 38:18, 24:8)

Dvorana: Netbol central. Sudije: Saša Nikolson, Tori-Li Hanvik-Smit, Bred Matioli.

Srbija: Raca 4, Čađo 13, Jovanović 3, Anderson 12, Stanković 14, Nogić 11, Topuzović 3, Škorić 11, Krajišnik 8, Katanić 6, Zec 12, Đorđević 2, Turudić 4.

Južna Koreja: Šin 2, Heo, Kang 15, Jun, J. Park 9, H. Park 10, Kim, Li 2, Jang 5, Kim Đin, Danbi Kim 6, Đin 8.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić i govor saigračima iz reprezentacije Srbije koji će se pamtiti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati