OVO ĆE ODUŠEVITI "GROBARE": Partizan ugovorio mini - turneju po Španiji, sve podseća na zlatnu 1992. godinu

Novosti online

02. 09. 2022. u 16:37

KOŠARKAŠKI Partizana u sklopu priprema za novu sezonu prepunu izazova odigraće jednu pravu malu turneju po Španiji, koja će sa sobom nositi mnogo nostalgije, ali i specifične simbolike.

ОВО ЋЕ ОДУШЕВИТИ ГРОБАРЕ: Партизан уговорио мини - турнеју по Шпанији, све подсећа на златну 1992. годину

Foto: Nebojsa Parausic

Naime, crno-beli će prvo 9. septembra igrati sa Fuenlabradom, a povod za odigravanje tog meča je 30 godina od osvajanja Kupa šampiona. Tada je srpski klub, zbog sankcija, bio domaćin u predgrađu Madrida, gde se stvorila do tada neviđena sportska priča, neraskidiva veza između ljubitelja košarke u Fuenlabradi i Partizana.

A potom sledi odmeravanje snaga između Partizana i Huventuda u još jednom meču koji sa sobom nosi posebnu simboliku. U pitanju su upravo finalisti Kupa šampiona iz 1992. kada je Saša Đorđević trojkom u poslednjoj sekundi ušao u istoriju i zlatnim slovima upisao ime Partizan u večnost magične igre pod obručima.

Ta utakmica je zakazana za 11. septembar u Badaloni od 18.30 časova. Sponu između španskog i srpskog velikana predstavlja i Željko Obradović, koji je posle crno-belih bio trener zeleno-belih, sa kojima je takođe osvojio i Kup šampiona.

Košarkaški klub Manresa je poslednji u nizu klubova sa iberijskog poluostrva koji je objavio da će ukrstiti koplja sa Partizanom. Dogovoreno je da se ta utakmica odigra 14. septembra u 19.45 časova.

Za kraj, takođe postoji šansa da crno-beli odigraju prijateljski meč, ali zatvorenog tipa, i to sa slavnom Barselonom, ali još uvek nema zvanične potvrde. 

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri