SAD SVE ZAVISI OD RUSIJE I BELORUSIJE: Naše juniorke osvojile evropsku bronzu, ali da li će u elitu - uopšte neće brzo saznati (FOTO)

Novosti online

07. 08. 2022. u 20:12

ŽENSKA juniorska košarkaša reprezentacija Srbije osvojila treće mesto na Evropskom prvenstvu B divizije u Sofiji, pošto je u utakmici za plasman bila bolja od Slovačke - 62:50 (14:12, 15:15, 19:12, 14:11).

САД СВЕ ЗАВИСИ ОД РУСИЈЕ И БЕЛОРУСИЈЕ: Наше јуниорке освојиле европску бронзу, али да ли ће у елиту - уопште неће брзо сазнати (ФОТО)

FOTO: FIBA.Basketball

Treće mesto može da znači i povratak u A diviziju dogodine, što će zavisiti od statusa Rusije i Belorusije u FIBA sledećeg leta.

U svakom slučaju, plasmanom među tri selekcije takmičenja u Sofiji, naš tim je ispunio cilj zacrtan na početku priprema.

Posle nešto sporijeg starta – koji je došao kao posledica šokantnog poraza u polufinalu, od Portugala sa 62:55  – naše devojke su krajem prvog perioda uhvatile dobar ritam, poenima Sare Vasiljević stigle do poravnanja – 12:12, a potom i korak ispred rivalki završile prvi deo igre.

To kao da je bio signal da se situacija na terenu menja.

Iako je Slovačka i dalje pretila, srpske košarkaške nade su bile te koje diktiraju ritam i drže prednost. Nije mnogo prošlo u drugom poluvremenu pre nego što je kapital bio i dvocifren (43:33). A to je bio samo početak.

Do kraja meča tim koji vodi trener Milan Vidosavljević nije dozvolio rivlakama da ugroze stečenu prednost, pa ni pobedu.

Bojana Talijan je sa 13 poena bila najefikasnija, imala je i 10 skokova. Dvocifren učinak imale su još Jovana Jevtović (11 poena, uz 7 skokova) i Ana Milanović (10 poena i 14 skokova).

Bonus video: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)