ZVEZDA OD SJAJA DO OČAJA I NAZAD: Neverovatna drama u Zagrebu, Cibona umalo šokirala crveno-bele

D. N.

21. 03. 2022. u 20:52

KOŠARKAŠI Crvene zvezde su, u vrlo zanimljivom meču 23. kola ABA lige, u gostima savladali Cibonu sa 74:78 i, napravivši nekoliko preokreta u duelu punom obostranih uspona i padova, zadržali pobedu prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

ЗВЕЗДА ОД СЈАЈА ДО ОЧАЈА И НАЗАД: Невероватна драма у Загребу, Цибона умало шокирала црвено-беле

Foto: Cibona / Mihal Jacic

Zvezda je uz prepoznatljivu, snažnu odbranu, već u uvodnoj deonici izgradila dvocifrenu prednost, a tome su joj doprineli i daleko precizniji šut iz igre (55% naspram 33%), ali i dobijena bitka u skokovima (12-5).  Poeni su, pritom, ravnomerno bili "raspoređeni", Dobrić je sa njih pet predvodio čak sedmoricu strelaca, dok je kod "cibosa" jedino Branković (8) bio raspoložen za nadigravanje u tom periodu. 


A onda je usledilo nešto što, verovatno, ni navijači Zagrepčana nisu očekivali.

Zaigrali su domaćini kao u transu, primili samo dva poena za prvih pet minuta druge deonice, a serijom 14:0 poveli sa 26:22. Tek posle Radonjićevog tajmauta, mada ne baš odmah nakon njega, Zvezda se trgla, preko Dobrića prekinula veliki nalet zagrebačke ekipe, a onda sopstvenom serijom, i to od 16:6, izgradila prednost od 32:38 na velikom predahu.

Foto: Cibona / Mihal Jacic


Iako su u drugoj deonici crveno-beli imali mnogo problema i sa odbranom u tranziciji, i sa sopstvenim šutem sa distance, oni su održavali rezultatsku prednost ponajviše boljom igrom u reketu.


Ali, do uspeha se uopšte nije stiglo lako. Branković je nastavio da "teroriše" goste, a kako je Zvezda za prvih pet minuta treće četvrtine pet puta izgubila loptu, trojke Gegića i Vildoze donele su Ciboni vođstvo od 45:42.

Foto: Cibona / Mihal Jacic


Nervirao se Dejan Radonjić, bilo je to vidljivo na tajmautu, a kako su njegovi izabranici muku mučili pokušavajući da pogode trojku, ta nervoza je narastala u gostujućem taboru.

Uz egal, 56:56, ušlo se u poslednjih osam minuta meča, a onda je Zvezdina odbrana na kratko bila nerešiv problem za "cibose", koji su dozvolili gostima seriju od devet uzastopnih poena. Međutim, tu nije bio kraj drame.

Naprotiv.

Cibona je naletom od 13:2 potpuno oduševila svoju publiku, imala minimalnu prednost pred poslednja tri minuta, da bi potom sve bilo rešeno kada je Zvezda preko slobodnih bacanja Mitrovića i Ivanovića otišla na +3.

Ona se potom odbranila od pokušaja Nakića da smanji zaostatak, a Nikola Ivanović je minut i po pre završetka s linije penala doneo, ispostavilo se nedostižnih, 68:73 za klub sa Malog Kalemegdana. Istina, treća trojka Nakića u četvrtoj četvrtini primakla je Cibonu na 72:75, ali je potom tačku na ovu priču stavio dalekometni pogodak Ognjena Dobrića.

Statistika

ABA liga, 23. kolo

Cibona - Crvena zvezda 74:78 (12:20, 20:18, 25:16, 18:24)

Cibona: Radovčić 4, Prkačin 1, Gegić 19, Vildoza 9, Majcunić, Novačić, Gnjidić, Branković 17, Drežnjak 2, Krajnović, Reuvers 7, Nakić 16

Crvena zvezda: Lazarević, Volter 12, Davidovac 2, Mitrović 11p, 10sk, 3as, Kalinić 14p, 5sk, 3os, 3iz, Dobić 14p, 4sk, 3as, Simonović, Ivanović 11, Marković 3p, 5as, 3sk, 2os, Vajt 9, Kuzmić 2

 

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja