ŠOK ZA "ORLOVE": Dušan Vlahović ne igra za Srbiju, razgovarao sa Piksijem i vratio se u Torino

Novosti online

21. 03. 2022. u 18:03 >> 19:19

DUŠAN Vlahović je ovih dana jedna od najvećih fudbalskih tema u italijanskoj fudbalskoj javnosti, ali iako je nastavio svoj golgeterski niz - neće igrati za Srbiju na predstojećim kontrolnim utakmicama.

ШОК ЗА ОРЛОВЕ: Душан Влаховић не игра за Србију, разговарао са Пиксијем и вратио се у Торино

FOTO: AP/Tanjug

Naime, kako je saopštio Fudbalski savez Srbvije (FSS) napadač Juventusa zbog povrede neće igrati protiv Mađarske, 24. marta, i Danske, pet dana kasnije.

"Dušan Vlahović zbog oporavka od povrede prepona neće biti na raspolaganju selektoru Draganu Stojkoviću za prijateljske mečeve sa Mađarskom i Danskom. Posle konsultacija doktora Juventusa i doktora reprezentacije Srbije i razgovora koji su danas imali selektor Stojković i Vlahović, odlučeno je da je u ovom momentu za njega najbolje da predstojeći period iskoristi za rehabilitaciju. Vlahović se uskoro se vraća u Torino", navodi se u saopštenju FSS-a-

Podsetimo, u nedelju je srpski srpski golgeter briljirao na meču između Juventusa i Salernitane.

Najpre je Dibali dodao loptu za vođstvo "stare dame"  u 5. minutu, a onda je u 29. Vlahović postigao gol, i to glavom na asistenciju De Šilja s desnog krila.

Time je, praktično, rešio pitanje pobednika, jer je Juventus upravo sa 2:0 i pobedio, učvrstivši se na četvrtoj poziciji (poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona) sa deset bodova više od Lacija, koji je odigrao meč manje.

Vlahović je na ovom meču 50 puta dotakao loptu, izveo je 12 uspešnih dodavanja (iz 18 pokušaja), od tri centaršuta jedan je stigao do njegovog saigrača, od dva duela u skoku jedan je rešio u svoju korist, bio je pet puta fauliran, a jednom se našao u ofsajd poziciji.

Dušan Vlahović i Juventus - statistika

Mladi Srbin trenutno sa 21 pogotkom deli prvo mesto kada su u pitanju najbolji strelci italijanskog šampionata, jer je isto golova koliko i Dušan Vlahović postigao i vođa Lacija, Ćiro Imobile.

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest