GUDURIĆ SRUŠIO REAL: Đorđevićev Fener nastavio seriju pobeda u Evroligi

Č. V.

08. 02. 2022. u 21:17

KOŠARKAŠI Fenerbahčea nastavili su sa sjajnim igrama u Evroligi. Oni su u odloženoj utakmici 18. kola Evrolige pobedili Real Madrid sa 66:51 i stigli su do petog vezanog trijumfa u elitnom takmičenju, a najzaslužniji je bio Marko Gudurić.

ГУДУРИЋ СРУШИО РЕАЛ: Ђорђевићев Фенер наставио серију победа у Евролиги

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Srpski igrač je meč okončao sa 12 poena, četiri skoka i tri asistencije za 22 minuta na parketu.

"Kraljevići" su ovim porazom prekinuli neverovatan niz od čak devet vezanih pobeda. Pre neuspeha u Istanbulu poslednji put su parket pognute glave napustili još prošle godine - tačnije 10. decembra kada su izgubili od Barselone (93:80).

Izabranici Aleksandra Đorđevića su odigrali izuzetno prvo poluvreme u odbrani, sveli su rivala na svega 17 poena. Zanimljivo Real je u obe četvrtine postigao jednocifren broj poena - osam i devet. Nije ni Fener bio mnogo raspoložen u napadu, ali jeste dovoljno da na veliku pauzu ode sa prednošću od 10 razlike - 27:17.

Mnogo sadržajnije kada su koševi u pitanju bilo je drugo poluvreme, ali domaćin nijednog momenta trijumf nije doveo u pitanje.

Marko Gudurić koji je meč završio sa 12 poena i bio je najefikasniji u svom timu. Njega je pratio Melih Mahmutolu sa 10. Na drugoj strani najviše se istakao Valter Tavares sa 14, dok je Serhio Ljulj dodao 12.

Turski klub sada ima učinak 12-10 i zauzima osmo mesto na tebeli, dok "kraljevići" imaju 20 pobeda i samo četiri poraza i lideri su Evrolige.

BONUS VIDEO: DOMINACIJA: Prvih sedmorica skakača u NBA ligi u ovom trenutku su Evropljani!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)