ĐOKOVIĆ I NADAL "RATUJU" VAN TERENA! Obojica bacila oko na vrhunski sportski kompleks

Novosti online

08. 02. 2022. u 17:42

NOVAK Đoković i Rafael Nadal godinama vode velike borbe na terenu, a sada će biti interesantno i van njega.

ЂОКОВИЋ И НАДАЛ РАТУЈУ ВАН ТЕРЕНА! Обојица бацила око на врхунски спортски комплекс

Tanjug/AP

Kako prenose španski mediji, Srbin i Španac su ozbiljno zainteresovani da postanu vlasnici "Marbelja reket kluba", koji je bio u vlasništvu legendarnog Manola Santane koji je preminuo 11. devembra 2021. godine.

Nakon smrti legende španskog tenisa ostalo je pitanje šta će biti sa sportskim kompleksom koji je vodio sa velikim uspehom. To je poslednjih decenija bilo jedno od najpoznatijih mesta za treniranje u ovoj zemlji.

Do pre nekoliko dana, Marbelja se u Španiji uglavnom spominjala, kada je o sportskim vestima reč, po tome da će 4. i 5. marta biti domaćin Dejvis kup meča Španije i Rumunije. Centar "Porto Romano" je izabran da bude domaćin kako bi se i na taj način odala počast Santani, a za Španiju će igrati Pablo Karenjo Busta, Roberto Bautista Agut, Karlos Alkaraz, Alehandro Davidovič Fokina i Marsel Granoljers. Međutim, novosti iz sveta tenisa zasenile su ovaj Dejvis kup duel.

Ono što sve najviše javnosti je šta će biti sa pomenutim teniskim centrom. Đoković je zaintersovan da uloži u njega, tvrde španski mediji. Kako se ističe, on tamo često trenira, a tu je boravio pre dolaska u Australiju odakle je deportovan.

Đoković želi da postane vlasnik teniske akademije u Marbelji

Ideja je kod Novaka dodatno podgrejana zbog toga što u Marbelji radi njegov brat Marko (zajedno sa Pepeom Imazom) u akademiji Puente Romano. Mediji u Španiji prenose da prvi igrač sveta razmišlja da se preseli u Sijera Blanku i tu napravi drugi dom.

Inače, deca koja treniraju u Poenta Romano akademiji su odeševljena kako s njima radi stariji od dvojice Novakove braće koji više ne želi da profesionalno igra tenis.

- Ono što me zaista raduje je rad sa decom u programu "Ljubav i mir" Akademije Puente Romano. Tu trenira 150 dece uzrasta od četiri do 16 godina. Pored toga, pre četiri godine smo pokrenuli školu solidarnosti u kojoj se porodice sa ograničenim resursima, očevi, majke i deca okupljaju da igraju tenis i na taj način podele svoja iskustva sa nama, rekao je Marko Đoković.

Kada je Nadal u pitanju, ne treba trošiti reči koliko je bio blizak sa Santanom. Osvajač 21 grend slem titule je u novembru posetio Marbelju i došao na ideju da treba da se izgradi novi centralni teren. Treba reći i da iskusni 35-godišnjak ima akadedmiju u rodnom Manakoru koja odlično radi, ali jasno je da želi da je proširi.

Nema sumnje da su Đoković i Nadal dve spektakularne opcije da ovaj centar ponovo bude kao pre dvadesetak godina, kada ga je Manolo uzeo sa Oti, tada njegovom suprugom, i stavio klub iz Marbelje u vrh sportskih objekata u Španiji.

BONUS VIDEO: Dolazak Novaka Đokovića u zgradu opštine Budva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)