RADONJIĆ PRED MAKABI: Čeka nas težak meč, situacija je slična kao za meč protiv Budućnosti

Novosti online

06. 10. 2021. u 15:13

KOŠARKAŠI Crvene zvezde putuju u Tel Aviv, gde ih sutra od 20.05 očekuje utakmica sa Makabijem u drugom kolu Evrolige. Očekivanja od ovog meča izneo je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

РАДОЊИЋ ПРЕД МАКАБИ: Чека нас тежак меч, ситуација је слична као за меч против Будућности

FOTO: KK Crvena zvezda/Dragana Stjepanović/ABA liga

Šampion Srbije i ABA lige i u ovaj meč ulazi oslabljen, bez nekoliko bitnih igrača. Van stroja su i dalje Branko Lazić (očekuje se da počne da trenira za sedam do 10 dana) i Eron Vajt i Maik Cirbes. Ostin Holins, koji je propustio meč protiv Budućnosti, putovaće sa ekipom, ali po rečima stratega kluba sa Malog Kalemegdana neće igrati.

- Situacija u kojoj se pripremamo za ovaj meč je slična kao pred meč sa Budućnosti. Ostin Holins putuje sa nama, ali su male šanse da nam pomogne, imamo još 24 sata, ali te šanse nisu velike. Lazarević se ugruvao i dobro je prošao. Cirbes je i dalje u izolaciji, Vajt je van, videćemo za nekoliko nedelja može li da trči, što očekujemo da će se dogoditi, Lazić radi određene vežbe, i ako bude kako treba priključiće se ekipi. Ostali igrači su dobro. Čeka nas težak meč, Makabi na čelu sa Vilbekinom je doveo pojačanja izuzetnog kvaliteta, angažovali su i nove igrače koji treba da nadomeste povredu Žižića, imaju veliko iskustvo, dobar tim koji je startovao pobedom. Čeka nas puna dvorana prema najavama, ta podrška je značajan impuls za njih da dolaze do zajedničkih pobeda. Atletski dobra ekipa koja dobro trči, moramo da kompenzujemo slabosti koje imamo u ovom trenutku kako bi bili konkurentni u ovoj utakmici - rekao je Radonjić.

Plejmejker Nejt Volters zna šta ekipa treba da uradi ako želi da dođe do dobrog rezultata.

- Težak raspored na početku sezone, ali želimo da igramo dobro i na prvom mestu čvrsto. Očekuje nas utakmica na mestu koje nije lako za igranje, imaju dobru atmosferu, navijače koji su uz tim i koji im daju dosta energije. Moramo da odigramo dobru odbranu, da svedemo broj izgubljenih lopti na minimum i to je osnov. Imaju dosta sjajnih igrača, ali sve kreće od Vilbekina, moramo maksimalno da mu otežamo posao, bez lakih i otvorenih šuteva. Igrali smo dobro u predsezoni, ali pobeda protiv Budućnosti u sjajnoj atmosferi pred našim navijačima nam mnogo znači za nastavak sezone - istakao je američki plejmejker okupljenim novinarima pred polazak ekipe u Tel Aviv.

FOTO: M. Vukadinović

Crvena zvezda i Makabi su do sada odigrali 12 utakmica, a ishod je 6-6. Prošle sezone obe ekipe su odbranile domaći teren.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri