OVAJ MEČ ĆE GLEDATI CELA SRBIJA: Krajinović čuva Đokoviću prvo mesto?

Novosti online

06. 10. 2021. u 09:54

OBAVLjEN je žreb za Indijan Vels na kome nećemo gledati Novaka Đokovića. Ipak, Srbija će moći da navija za četvoricu naših igrača koji će se takmičiti u kalifornijskoj pustinji.

ОВАЈ МЕЧ ЋЕ ГЛЕДАТИ ЦЕЛА СРБИЈА: Крајиновић чува Ђоковићу прво место?

TRIJUMF Krajinović i Đoković/FOTO: AP

Filip Krajinović, Dušan Lajović, Laslo Đere i Miomir Kecmanović saznali su protivnike, a zanimljivo je da se svi nalaze u istoj polovini žreba.

Prvi od pomenute četvorice je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv pobednika meča Markos Giron (SAD) i kvalifikanta. Već u trećoj rundi rival Krajinovića bi mogao da bude prvi nosilac Danil Medvedev.

Ukoliko do tog meča dođe, 34. reket planete bi igrao za sebe, ali i velikog prijatelja Novaka Đokovića. Naime, momak iz Sombora bi mogao da pomogne najboljem na svetu da ostane na čelu teniskog karavana. Da bi se to desilo, bilo bi potrebno da pobedi osvajača Ju-Es opena, jer ako Medvedev osvoji titulu - postaće lider ATP liste.

Nada da Filip može da iznenadi sjajnog Moskovljanina leži i u činjenici da je Srbin baš na istom ovom mestu 2019. godine pobedio Medvedeva sa 6:3, 6:2. A da Filip baš i "ne leži" ruskom asu svedoči i činjenica da je njihov meč na ovogodišnjem Australijan openu trajao svih pet setova, pre nego što je favorit iz Rusije uspeo da se domogne trijumfa.

FOTO: M. Vukadinović

Filip Krajinović

Potencijalni rivali bi nakon tog meča mogli da mu budu Grigor Dimitrov i Rejli Opelka. U eventualnom četvrtfinalu se predviđa duel sa Hubertom Hurkačem ili Denisom Šapovalovim.

U istoj četvrtini žreba je Miomir Kecmanović. On će na startu igrati protiv Alekseja Popirina, dok ga u drugoj rundi čeka Poljak Hubert Hurkač.

Četvrti nosilac Andrej Rubljov i šesti favorit turnira Kasper Rud nalaze se u istoj polovini žreba, baš kao i preostala dva srpska predstavnika Dušan Lajović i Laslo Đere.

Lajović (35. na ATP listi) je slobodan u prvoj rundi, a u drugoj čeka pobednika duela Tomi Pol – Felisijano Lopez. Ako ostvari pobedu, u trećoj rundi potencijalni rival mu je Andrej Rubljov.

Đere će na startu igrati protiv kvalifikanta. Ako bude uspešan, naredni rival biće mu 11. nosilac Dijego Švarcman.

Ovaj Indijan Vels proći će bez učešća "velike trojke" - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federara.

Turnir u kalifornijskoj pustinji igra se od 7. do 17. oktobra.

BONUS VIDEO: NOVAK ZAPEVAO "PUKNI ZORO"! Pogledajte snimak o kom priča Srbija, Đoković oduševio goste

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)