ĐOKINJO, PRIJATELJU, NAJBOLJI SI U ISTORIJI! Legendarni Brazilac se iskreno raduje Novakovim rekordima i uspesima

Novosti online

15. 03. 2021. u 14:26

Novak Đoković je nedavno povodom rekordnih 311 nedelja na vrhu ATP liste rekao kako ima želju da jednom opet zaigra u Brazilu.

ЂОКИЊО, ПРИЈАТЕЉУ, НАЈБОЉИ СИ У ИСТОРИЈИ! Легендарни Бразилац се искрено радује Новаковим рекордима и успесима

Foto: AP

Najbolji teniser sveta je započeo 312. nedelju na čelu ATP liste, a u intervjuu za "Globo Esporte" putem video linka imao je priliku da razgovara i sa Gustavom Kuertenom.

Bivši broj jedan i trostruki šampion Rolan Garosa, veliki je Novakov prijatelj i neko ko je iskreno oduševljen zbog novog rekorda srpskog tenisera.

Kuerten je u tom razgovoru, prilepio Novaku novi nadimak, "Đokinjo"!

"Pričaj Đokinjo, prijatelju moj! Je li ti portugalski mnogo težak? Razumeš sve? Momče, sve čestitke na ovim novim stranicama teniske istorije. Sećam se kako sam ja na Rolan Garosu imao mnogo ambicija. Rekao sam zbogom, a ti si počeo. Već tad sam mogao da vidim tvoje snove, ambicije, ciljeve, sve šta je bilo ispred. Ipak, da li si zamišljao da ćeš otići tako daleko? Čak i više zbog ove dvojice velikih teniskih genija u istoj eri, Federera i Nadala? Najveći svetski igrač, najviše si proveo na prvom mestu u istoriji sporta...", rekao je ushićeni Guga pre nego što se isključio.

Novak nije ostao dužan na komplimentima. I on je Kuertena nazvao na "brazilski način".

"Guginjo je fantastičan momak, legenda našeg sporta. Moj dobar prijatelj. Volim Gugu, on mi je jedan od omiljenih igrača svih vremena, ali i jedan od omiljenih ljudi svih vremena. Pozitivna energija koju širi oko sebe je neverovatna", rekao je Novak.

Njih dvojica su 2012. odigrali egzibiciju u Brazilu. Đoković je priznao da bi voleo da dođe ponovo i sa Kuertenom pije kokosovo mleko.

Foto: AP

 

Ponovo se u razgovor uključio Kuerten.

"Snimajući ovaj video, komentarisao sam sa svojim sinom, Luisom Felipeom, koji je hteo da pošalje poruku Đokoviću. Rekao je, 'moj omiljeni igrač, tata!' Čuo sam da želiš da se vratiš ovde u Brazil, ja te čekam. To će biti izazov i nećeš moći da ga prevaziđeš! Gde je ta čuvena perika?", nasmejao se aludirajući na Novakovu imitaciju sa velikom perikom.

Potom je dodao.

"Kosa mi je sada duža, ali ima nova perika da imitiraš Guginja!"

Novak je u tom razgovoru ponovio da je izuzetno srećan zbog uspeha, dodao je kako je sve to proslavio sa porodicom i navijačima u Beogradu, a na kraju je podvukao:

"Ovo je poruka koju želim da prenesem svim mladim ljudima, ne samo u Srbiji, već svuda. Ako stvarno verujete u svoje snove, ako sebi date snagu, verujete u ljude u vašem okruženju koji vas motivišu, orhrabruju, sve je moguće", zaključio je Đoković.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!