OVO ĆE SE DOPASTI NAVIJAČIMA: Matić dobija funkciju u FSS

Novosti online

04. 03. 2021. u 15:38 >> 15:40

ОВО ЋЕ СЕ ДОПАСТИ НАВИЈАЧИМА: Матић добија функцију у ФСС

Foto: N. Paraušić

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Igor Matić imenovan je za novog koordinatora instruktorske službe Fudbalskog saveza Srbije.

Matić, koji je daleke 2004. godine nastupao za nacionalni tim Srbije na Olimpijskim igrama u Atini, izrazio je zadovoljstvo što će na novoj funkciji imati priliku da sarađuje sa direktorom mlađih selekcija Nikolom Lazetićem:

- Želja mi je da reorganizujem instruktorsku službu i da uspostavim principe koji će biti kompatibilni sa zahtevima i idejama Fudbalskog saveza Srbije. To podrazumeva selektivni proces u svim uzrasnim kategorijama, dopunske selekcije, konstantno praćenje instruktora po regionima, edukaciju i razmenu iskustva sa trenerima mlađih kategorija. Prioritet svih nas koji radimo sa mladim igračima mora da bude stvaranje modela A reprezentativca - izjavio je Matić.

Nekadašnjem reprezentativcu i dugogodišnjem članu tima Superligaša Čukaričkog ovaj posao nimalo nije stran. 

- Radio sam četiri godine na funkciji direktora omladinske škole Čukaričkog, dugo sam u fudbalu i pokušaću to svoje dragoceno iskustvo da prenesem na instruktore širom Srbije. Detaljno sam upoznat sa kvalitetom i potencijalom 95 odsto dece koja brane boje mlađih reprezentativnih selekcija i mogu da budem od velike pomoći direktoru Lazetiću i svim selektorima koji rade u Fudbalskom savezu Srbije - rekao je Matić posle potpisivanja ugovora i stupanja na dužnost.

(Srbija danas) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)