"BEJBI BUM" U GORNJEM MILANOVCU: Triling u fokusu, zvala i Zvezda

Novosti online

29. 12. 2020. u 13:59

SERIJI utakmica u kojima nije bio poražen, ali pre svega velikom broju mladih igrača koji su se našli u izlogu elitne scene fudbalske Srbije.

БЕЈБИ БУМ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: Трилинг у фокусу, звала и Звезда

Foto: FK Metalac

Metalac iz Gornjeg Milanovca, klub koji mnogi hvale, zbog same organizacije, ali i struke koja je imala i znanja i hrabrosti da aktuelni trenutak poveri onima zbog kojih sada zvone telefoni.

Mnoge interesuje gornjomilanovački "bejbi bum" i pojedinci koji su na sebe skrenuli ozbiljnu pažnju, a glavni kreator celog projekta Bojan Leontijević, sportski direktor, ne krije da ga tokom zimskog prelaznog roka očekuje mnogo posla.

"Kada najmlađi tim u ligi napravi seriju rezultata, posle Crvene zvezde i Partizana, možda i najbolju u jednom trenutku, ostane neporažen devet utakmica, normalno je da sve to privuče pažnju javnosti", ističe Bojan Leontijević.

"Podatak da smo svaku utakmicu počinjali sa četiri ili pet tzv. bonus igrača, a završavali sa sedam ili osam, dovoljno govori o našem opredeljenju i poverenju u momke koji su pokazali da imaju lepu budućnost".

Struka obično izbegava da govori o imenima, ali javnost ih je prepoznala tokom jeseni...

"Nije tajna, interesovanje za neke igrače je veliko, a ima već i konkretnih poziva i ponuda. Zovu naši najveći klubovi, Zvezda pre svih, ali i oni iz inostranstva. U fokusu su krilo Mbongu Prestiž, najbolji strelac Aleksandar Katanić i desni bek fantastičnog potencijala Jovan Vlalukin. Pažnju je skrenuo i levi bek Filip Antonijević, kao i dva centralna beka 19-godišnjaci Aleksandar Vasiljević i Ilija Milićević.Svi oni, izuzev Katanića koji se nalazi u najboljim godinama(25), su igrači ispod 21 godine, ogromnog potencijala. I taj spisak talentovanih momaka od kojih su neki prošli i reprezentativne selekcije je dug, znaju oni da im je Metalac dobra stanica za nastavak puta koji obećava lepe karijere".

Fudbalski savez je najavio reprezentativne aktivnosti u januaru, u planu su mečevi sa SAD i Dominikanskom Republikom, a Srbiju predstavljali igrači iz Superlige.

"Da, dobili smo upit da predložimo dvojicu igrača i na njemu se nalaze Aleksandar Katanić i Jovan Vlalukin. Odazvaćemo se akciji Saveza bez obzira što je ona u jeku priprema pred nastavak sezone, jer mislimo da može da bude u funkciji afirmacije domaće lige, utiska sam da fudbaleri iz Superlige imaju kvalitet i potencijal za više nego što se u javnosti predstavlja".

Na kraju o ambicijama Metalca i "bejbi bum" projekta koji će posle dobrih rezultata kluba iz Gornjeg Milanovca mnogi kopirati...

"Mnogi nam nisu predviđali ovakvu jesen posle povratka u elitni rang, pogotovo kada su videli da u svaki meč ulazimo sa najmlađim sastavom. Da nije bilo praznog hoda u finišu jeseni, bili bismo odmah iza pet-šest najbolje plasiranih ekipa, ali zadovoljni smo epilogom, svesni da moramo napraviti iskorak u svakom smislu u nastavku sezone", rekao je Bojan Leontijević, sportski direktor Metalca.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)