ZARAĐIVAO MILIONE, A DANAS NEMA NI ZA STRUJU: Tužna priča kontroverznog fudbalera, koji je u 39. godini dotakao dno

Novosti online

24. 12. 2020. u 08:51

STRAŠAN je igrač bio Roman Pavljučenko

ЗАРАЂИВАО МИЛИОНЕ, А ДАНАС НЕМА НИ ЗА СТРУЈУ: Тужна прича контроверзног фудбалера, који је у 39. години дотакао дно

Foto EPA

Engleski velikani su se otimali oko čuda iz Rusije, dečka koji je na 141 meču za Spartak i Moskve postigao 69 golova. Totenhem je bio najbrži, a odlični golgeter je već na Ostrvu krenuo sa porocima.

Za četiri godine je igrao 78 mečeva i upisao 20 golova. I za nacionalni tim Rusije kada god bi se pojavio tresao je protivničke mreže, ali problem je nastao što nije uvek bio u stanju da igra zbog ponašanja izvan terena.

Taj isti Pavljučenko danas ima 39 godina i igra za ruskog trećeligaša Znamja Noginsk. U tom klubu je već nekoliko godina, a nakon amaterskog dela priče u kom je igrao samo domaće utakmice, vratio se na profesionalni ugovor pošto je Noginsk iz četvrte za ovu sezonu ušao u treću rusku ligu.

Iako o tome do danas nije bilo puno priče u medijima, Pavljučenko je upao u teške probleme sa kockom i alkoholom u kojima je, iako s nešto lakšim posledicama bio kroz dobar deo karijere. Prema navodima ruskih medija, prošlog meseca Pavljučenko nije imao ni za osnovne životne troškove, budući da je tužen na iznos od 400 evra, troškove režija (struje i vode). 

Nekad je u Totenhemu, ali i ruskim klubovima poput Lokomotive i Spartaka iz Moskve te Kubana zarađivao milione evra, a danas mora igrati za trećeligaša kako bi preživeo.

Foto EPA

 

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024