FEDERER ODUSTAO, A NADAL? Španac otkrio da li će nastupiti na Australijan openu!

Novosti online

15. 12. 2020. u 08:11

Najbolji teniser sveta Novak Đoković najavio je da će učestvovati na predstojećem Australijan openu i pokušati da osvoji novi, 9. pehar, čime bi još više pomerio granicu kada je reč o rekordima u Melburnu.

ФЕДЕРЕР ОДУСТАО, А НАДАЛ? Шпанац открио да ли ће наступити на Аустралијан опену!

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Švajcarac Rodžer Federer otkrio je da neće putovati "preko bare" kako bi maksimalno bio spreman za predstojeće "glavne" izazove - Vimbldon i Olimpijske igre u Tokiju naredne godine, a sada se izjasnio i Rafael Nadal.

Najbliži pratilac Đokovića na ATP listi odlučio je da putuje u Melburn, iako nije učestvovao na prethodnom US openu, zbog rigoroznih kontrola i uslova funkcionisanja. Ovog puta "prelomio" je da nastupi na prvom Gren slemu u sezoni, kao i da je spreman na obavezni karantin od dve nedelje, po dolasku u Australiju.

"Rafa je potvrdio da će putovati u Melburn i igrati na Australijan openu" rekao je portparol Nadala, Benito Perez-Barbadiljo.

Podsetimo, Bik sa Majorke je prošle godine zaustavljen u četvrtfinalu od kasnijeg finaliste Dominika Tima iz Austrije.

Zanimljivo da je od 20 osvojenih Gren slemova, Rafa samo jednom trijumfovao u Australiji. Bilo je to pre 11 godina (2009.), dok je na Rolan Garosu neprikosnoveni vladar sa rekordnih 13 titula.

Na Vimbldonu je bio najbolji 2008. i 2010. godine, dok je Flešing Medouz osvajao četiri puta (2010, 2013, 2017. i 2019. godine).

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna