"HAUBICA" RADI POSLE TRI MESECA: Partizan konačno napunio mrežu rivala

M. Blažić

30. 11. 2020. u 20:41

MUČIO se Partizan dugo i predugo sa efikasnošću, a kada se sve "otvorilo" po željama crno-belih, protivnik je još i dobro prošao sa samo četiri lopte u mreži.

ХАУБИЦА РАДИ ПОСЛЕ ТРИ МЕСЕЦА: Партизан коначно напунио мрежу ривала

Sejduba Suma na meču sa TSC Foto FK Partizan

Posle dva minimalca i nekoliko "mršavih", teško izborenih pobeda, četa Aleksandra Stanojevića se raspucala tamo gde se verovatno najmanje očekivalo na gostovanju TSC u Senti (4:0).

Peta uzastopna pobeda u dva takmičenja izborena je na način koji je preko potreban Nathu, Asanu i drugovima kako bi povratili veru u sopstvene mogućnosti. Gotovo nestvarno zvuči podatak da crno-bela "haubica" nije radila više od tri meseca, pa se tako mreža rivala tresla više od dva puta u svim takmičenjima još 22. avgusta, kada je Rad savladan u Humskoj 3:0. Od tada do nedeljnog "pokera" u Senti, Partizan je na 12 utakmica u nizu u tri takmičenja pogodio najviše dva puta.

Jedan od razloga skromnog golgeterskog učinka, svakako, leži u činjenici da Aleksandar Stanojević više od mesec dana nije mogao da računa na Sejdubu Sumu, kojem je Sanogo povredio oko u večitom derbiju. Koliko omaleni vezista, kada je u svom najboljem izdanju, znači crno-belima, videlo se u poslednjih pola sata meča sa TSC. Gvinejac je pogodio mrežu Filipovića posle samo pet sekundi provedenih na terenu.

- Kada smo otišli na reprezentativnu pauzu otišli smo na neki način rasterećeniji, jer smo tada u poslednjoj utakmici odneli pobedu. Znali smo da taj period moramo da iskoristimo da bismo se dobro psihički i fizički pripremili i u tome smo i uspeli. Imali smo i sreće da TSC zna i hoće da igra fudbal, to su i pokazali u nedelju. Za svaku ekipu je teško kada se protivnik zatvori i onda morate da kružite, da "igrate okolo" kako biste probili bunker. U Senti se igrao fudbal, a mi smo i pored mnogo propuštenih iskoristili četiri šanse - zadovoljno konstatuje Suma.

KOMPLIMENTI HOLENDERU

NE štedi Suma pohvale na račun saigrača, mađarskog reprezentativca Filipa Holendera.

- Svi momci u ekipi su sjajni, a drago mi je što je Holender sa dva gola pokazao kakav je igrač i koliko će tek značiti ekipi. U poslednjim utakmicama smo pokazali karakter koji nas je ranije krasio. Vraćamo zajedništvo i veru u sebe - zaključio je vezista crno-belih.

OŽEGOVIĆ IZAŠAO IZ BOLNICE

NEKADAŠNjI napadač Partizana Ognjen Ožegović (26) konačno se oseća bolje posle borbe sa virusom korona i juče je napustio bolnicu. Napadač turskog drugoligaša Adane je pre sedam dana primljen u bolnicu, kada mu se pogoršalo stanje usled zaražavanja virusom korona, a sada ga očekuje dalji oporavak u kućnim uslovima.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a