NEPRAVDA PREMA STANKOVIĆU: Disciplinska komisija UEFA ispala nekorektna prema Zvezdinom treneru

Z. Ćorović

05. 11. 2020. u 18:58

DISCIPLINCI UEFA su u najmanju ruku ispali nekorektni prema Dejanu Stankoviću.

НЕПРАВДА ПРЕМА СТАНКОВИЋУ: Дисциплинска комисија УЕФА испала некоректна према Звездином тренеру

FOTO: FK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde je prinuđen da i iz svečane lože "Marakane" gleda utakmicu sa Gentom, u trećem kolu Lige Evrope. Kao i u prethodnom dvoboju sa Liberecom, ekipu je sa klupe vodio Nebojša Milošević, prvi Stankovićev asistent.

Čitava ova priča sa Misterovom kaznom ispala je nategnuta, netaktična i prestroga. Pogotovo što je Disciplinska komisija UEFA potvrdila Stankovićevu suspenziju od dva meča baš na dan utakmice sa Belgijancima. Spora, prespora odluka s obzirom na to da je Zvezdin trener isključen 22. oktobra u prvom kolu, na meču sa Hofenhajmom.

Uz to, tada mu je španski sudija Alehandro Ernandez dodelio dva žuta kartona, drugi zbog burne reakcije i negodovanja kod spornog starta nad Nikolićem posle koga su Nemci postigli vodeći gol i "prelomili" utakmicu.

Kada fudbaler dobije dva žuta na utakmici, automatski ne igra sledeću, retko se dešava da se naknadno odlučuje o težoj sankciji. Zato se opravdano postavlja pitanje, zašto je Stanković kažnjen sa dva meča i što je disciplincima trebalo dve nedelje da razvlače ovaj postupak. Sa druge strane, Dekijevo ime u svetu fudbala trebalo bi da ima posebnu težinu zbog svega što je uradio u svojoj blistavoj igračkoj karijeri, a u novoj trenerskoj je napravio svoj prvi prestup.

Temperamentnom Stankoviću nije bilo lako da iz lože "vodi" dve velike bitke svog tima ali je, na kraju, sve okrenuo na šalu:

- Nije mi problem da utakmice gledam i od kuće, uz picu i piće, samo ako Zvezda pobeđuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BIĆE 3:0 ZA ZVEZDU: Legenda crveno-belih uveren u ubedljivu pobedu protiv Partizana