KATAI MAGIKO: Imamo kvalitet da prođemo grupu, pišemo nove stranice istorije!

Z. ĆOROVIĆ

30. 10. 2020. u 20:47

LEPE li pobede. Svaki Zvezdin navijač bar će još nekoliko dana uživati i meračiti peticu protiv Libereca (5:1).

КАТАИ МАГИКО: Имамо квалитет да прођемо групу, пишемо нове странице историје!

Aleksandar Katai / Foto N. Paraušić

Njihovi ljubimci ovoga puta su im podarili "sve što su želeli i sve što su hteli", najviše radost koju odličan fudbal unosi u život. Pogotovo u ovoj turobnoj "korona stvarnosti", zbog koje su, nažalost, u blistavoj noći tribine "Marakane" zjapile prazne.

Predstava protiv Libereca rasplamsala je nadu u evropsko proleće. Bila je nadahnuta, raznovrsna, efektna i začinjena magijom jednog od retkih fudbalskih romantika što još igraju u Srbiji. Aleksandar Katai je imao svoj šou, istorijska petica najviše će se pamtiti po njegovim majstorijama i golu posle slaloma kroz češku odbranu.

- Osećaj je fenomenalan, ostvarili smo sjajnu i ubedljivu pobedu - srećan je Katai. - Raduje me što smo bili opasni u napadu, stvarili veliki broj šansi, ali i to što nismo dozvolili protivniku da se razigra i da nam zapreti. Verujem da su svi zvezdaši srećni. Samo su nam oni nedostajali da zaokružimo sjajnu partiju.

BEN U TIMU KOLA

DVA gola i asistencija doneli su Zvezdinom napadaču El Fardu Benu mesto u idealnom timu drugog kola Lige Evrope i to na desnom krilu. U najboljoj ekipi nalaze se još: Busato (CSKA Sofija), Dalo (Milan), Gelin (Antverpen), Gregersen (Molde), Barišić (Rendžers), Lindl (Volfsburg), Vilok (Arsenal), Elionusi (Seltik) i Manu (Ludogorec).

Sledećeg četvrtka na "Marakanu" dolazi Gent, zatim sledi gostovanje istom rivalu. Posle rapsodije sa Liberecom samopouzdanje je sve veće.

- Naš cilj je proleće u Evropi i verujemo u to. Grupa jeste teška, imamo odlične protivnike, ali imamo kvalitet da je prođemo. Verujem da možemo do jednog od prva dva mesta u grupi koje vode dalje. Drago mi je što sa Zvezdom imam priliku da igram grupnu fazu Lige Evrope. Prvi put kada sam bio, nismo uspevali da doguramo dotle i tada mi je bilo jako krivo. Zato je sada sve kako treba, pišemo nove stranice istorije i ubeđen sam da možemo mnogo.

NAJVEĆE UEFA POBEDE

C. zvezda - Didelanž 9:1 (1957. - 1/16 KEŠ)

C. zvezda - Linfild 8:0 (1969. - 1/16 KEŠ)

C. zvezda - Hibernijans 8:1 (1981. - 1/16 KEŠ)
c. zvezda - Kolheti 7:0 (1998. - Kup UEFA kval.)
C. zvezda - Ventspils 7:0 (2011. - Liga UEFA kval.)
Komilo - C. zvezda 2:7 (1971. - 1/16 KPK)
Avenir - C. zvezda 1:6 (1974. - 1/8 KPK)

Nadimak Magiko dali su mu navijači, a tako ga često zove i trener Dejan Stanković. Svaku utakmicu ulepša bar jednim svojim driblingom ili potezom.

- Mene taj nadimak tera da budem još bolji. Uvek želim da navijačima donesem radost. Ne mogu da sakrijem da mi prijaju lepe reči, kao i prava atmosfera na stadionu. Mnogo nam fale naši zvezdaši i njihova pesma. Kada proslavljamo golove, čudno je što ih nema. Navikli smo se pomalo na to, ali jedva čekamo njihov povratak - ističe Katai. 

GRUPA L

C. zvezda - Liberec 5:1 (2;1)

Gent - Hofenhajm 1:4 (0:1)
1. Hofenhajm 2 2 0 0 6:1 6
2. C. zvezda 2 1 0 1 5:3 3
3. Liberec 2 1 0 1 2:5 3
4. Gent 2 0 0 2 1:5 0


Treće kolo (5. novembar): C. zvezda - Gent, Hofenhajm - Liberec, Četvrto kolo (26. novembar): Gent - C. zvezda, Liberec - Hofenhajm,  Peto kolo (3. decembar): C. zvezda - Hofenhajm, Gent - Liberec,
Šest kolo (10. decembar): Liberec - C. zvezda, Hofenhajm - Gent.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri