ZVEZDINA EVRO-PETICA: Nadahnuti crveno-beli na praznoj "Marakani do nogu potukli Liberec

Z. ĆOROVIĆ

29. 10. 2020. u 21:21

MAESTRALNI Katai dirigovao goleadom, koju je sa prva dva pogotka najavio Ben

ЗВЕЗДИНА ЕВРО-ПЕТИЦА: Надахнути црвено-бели на празној Маракани до ногу потукли Либерец

Foto: EPA

Uz magiju maestra Kataija i Benove egzekucije nema lepše rapsodije. Raspevana  i nadahnuta Zvezda zgrabila je prvu pobedu u Ligi Evrope, nagovestila i proleće u ovom takmičenju. Na praznoj "Marakani" razbijen je i petardiran stari dužnik Liberec sa 5:1 (2:1). Ovakva lepršava igra obećava novi spektakl sledećeg četvrtka, kada u goste dolazi belgijski Gent.     

Mogao je Dejan Stanković da se prvih 40 minuta meča opusti i uživa u svečanoj loži, odakle je zbog kazne posmatrao meč. Sve je pošlo idealno po njegove izabranike od  samog starta. Prva dva napada slutili su na nešto dobro i već je u trećem pala odbrana gostiju. Vihorni Katai je u sedmom minutu opasno pobegao po levoj strani, centrirao oštro. Gosti su jedva uspeli da izbiju loptu, a na nju je natrčao Rodić i vratio je u peterac, gde je poput boks rukavice iz kutije iskočio Ben i glavom postigao svoj prvi gol. Petnaest minuta kasnije pao je i drugi posle prelepe akcije. Rodić je majstorskom dugom loptom izbacio Ivanića, usledila je idealna povratna i Benova bomba sa penaltika pod prečku - 2:0.           

NAVIJAČKI SAN - PUNA "MARAKANA"

PUSTA "Marakana" plakala je sinoć za navijačima, da uveličaju rapsodiju. Najvatrenije Zvezdine pristalice nisu mogle zbog korone da dođu na svoj stadion ali su koreografijom i sa dva ogromna transparenta  na severnoj tribini pozdravili svoje ljubimce i poručili im koliko žale što nisu sa njima: "Svake noći sanjam ja Marakana prepuna" i "Pevaju ti svi k`o poludeli". Najgalsniju podršku svojim saigračima pružali su rezervisti, raštrkani na zapadnoj tribini. 

- Bravo, bravo - čuo se Stankovićev poklič iz VIP lože.

Raspoloženi momci u crveno-belim dresovima nastavili su da melju i Česi su samo  mogli sreći da se zahvale što do kraja prvog dela nisu primili bar još tri komada.  Falčineli u 24. iz zicera prebacuje prazan gol, pa projektil Kataija sa tridesetak metara samo što nije polomio stativu. I umesto da popiju klasičan nokaut, fudbaleri Libereca se u 41. minutu vraćaju "iz mrtvih". Iz prve dobre akcije, prve prave pretnje Matušekov snažan šut beži od Borjana i pored stative smešta se u mrežu.  Malo je zatim falilo da Ivanić donekle ispravi nepravdu, ali se na odmor otišlo samo sa jednim golom prednosti.  

BORJANOVA 150. UTAKMICA

JUBILEJ za ponos. Golman Milan Borjan sinoć je protiv Libereca  odigrao 150. utakmicu za Crvenu zvezdu. Snažni momak iz Knina i ljubimac navijača crveno-belih je postao je od dolaska, leta 2017. jedan od simbola ove jake Zvezde. Sa njom je osvojio sve tri titule, po dva puta je ulazio u Ligu šampiona i Ligu Evrope i iz mnogih važnih utakmicama je izlazio kao heroj. Čak na 78 utakmica nije primio gol.  

Ipak, već na startu drugog  poluvremena vratilo se sve na svoje mesto. Kad nisu mogli napadači, za treći gol pobrinuo se desni bek Milan Gajić. Kao poručen našao se gde treba, pametno je ispratio akciju Katija i Bena i "otpadak" poslao u praznu mrežu - 3:1.   

Slavljenik Borjan je u 62. poput pantera iz samog uglića izvukao loptu iz pretećeg slobodnjaka i dao nova krila svojim saigračima da još jače krenu u napad. Umertnički ples Kataija krunisan je fenomenalnim slalomom i pogotkom za 4:1, a grogirane Čehe dotukao je Falčineli u 70. minutu. 
Prelepo Zvezdino veče, na žalost nije opevano pesmom sa tribina. 
  

C. ZVEZDA - LIBEREC 5:1 (2:1)


STRELCI Ben u 7. i 22, Gajić u 50, Katai u 67. i Falčineli u 70. minutu za Crvenu zvezdu, a Matušek u 41. za Liberec.

Stadion: "Rajko Mitić". Bez navijača. Sudija: Fabio Verisimo (Portugalija) 7.

C. ZVEZDA: Borjan 8 - Gajić 8, Degenek 8, Milunović 8, Rodić 8,5 (od 72. Gobeljić -) - Sanogo 8, Nikolić 8 (od 82. Petrović -), Ivanić 8 (od 82. Gavrić -) - Ben 8,5, Katai 9 (od 88. Vukanović -), Falčineli 8 (od 88. Pankov -).

LIBEREC: Ngujen 5 – Mikula 5, Čaluš 5, Tijani 5, Sadilek 5 – Koščelnik 5, Hromada 5 (od 86. Šulc -), Mara 5, Moskera 5 – Matušek 6 (od 75. Beran -), Helal 5 (od 75. Rabušić -).

IGRAČ UTAKMICE: Aleksandar Katai  (C. zvezda) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere