"ZVEZDA NAM JE ODRŽALA PREDAVANJE!" Golman Libereca priznao da je srpski klub očigledno bolji

Novosti online

30. 10. 2020. u 07:57

ČEŠKI golman vijetnamskog porekla Filip Vin je u prvom kolu Lige Evrope doneo Liberecu pobedu nad Gentom kao igrač utakmice, ali na Marakani protiv Crvene zvezde nije imao šansu za još jedan podvig. Primio je pet golova, a mogao je i još koji.

ЗВЕЗДА НАМ ЈЕ ОДРЖАЛА ПРЕДАВАЊЕ! Голман Либереца признао да је српски клуб очигледно бољи

Foto: EPA

Posle meča na stadionu Rajko Mitić je bio surovo iskren u izjavama za češke medije.

- Ne samo za mene, već za celu ekipu generalno, ovo je bio fudbalski fakultet. Došli smo ovde kao studenti. Zvezda je kaznila svaku našu grešku. Izgleda da smo svu sreću potrošili protiv Genta. Danas je ona bila na njihovoj strani - rekao je Vin.

Čuvar mreže Libereca ne očajava i smatra da iz poraza treba izvući pouke.

- Ipak, ovo je vredno iskustvo koje možemo da iskoristimo. Iz svakog poraza može nešto da se nauči kako nam se ovo ne bi dešavalo u budućnosti. Ne smemo sada da pognemo glave. Za mnoge od nas je ovo bila druga ozbiljna evropska utakmica u karijerama. Ne možete uvek očekivati pobede ili bodove.

Što se same utakmice tiče, žali za dva momenta. Na pitanje zašto njegova ekipa nije zatgela defanzivu posle gola u finišu prvog poluvremena, odgovorio je:

- Da smo znali u čemu je problem, valjda bi se trudili da ga rešimo. Posle našeg gola smo pomislili da ne treba ništa da radimo i da će nam se šanse same ukazati. Slomila nas je šansa na 3:1 kada je Mara dobro šutirao, ali je njihov golman još bolje odrbanio. Da smo smanjili, bila bi otvorena utakmica do kraja. Ali onda su nas prelomili sa 4:1. Ubrzo i 5:1. Nismo tada imali ni sreće. I time ne želim da umanjim pobedu protivnika koji je očigledno bolji.

Da li su češki timovi u minusu jer je domaće prvenstvo prekinuto zbog korona virusa?

- Naravno da nije zgodno. Svi na svetu igraju fudbal uprkos koroni. Samo mi ne igramo. Veliki je to hendikep.

Ima li Liberec šanse za prolaz dalje?

- Ako ne mislimo da imamo šansu za prolaz, onda ne treba ni da igramo preostale utakmice. Sada idemo Hofenhajmu i nadamo se da nećemo biti poraženi. Potom nas čekaju dva meča kod kuće koji će biti krucijalni. Moraćemo da popravimo defanzivu i da bolje koristimo šanse u napadu.

(Mocart sport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu