BRKIĆ O POVRATKU U VOJVODINU: Jedan poziv je promenio planove

S.BAJIĆ

05. 10. 2020. u 08:30

UMESTO "o klin", kopačke Željka Brkića (34) ponovo imaju svoje mesto među stativama.

БРКИЋ О ПОВРАТКУ У ВОЈВОДИНУ: Један позив је променио планове

FOTO: N. Skenderija

Novosadski golman, koji je rođen i odrastao u zgradi svega tri stotine metara od stadiona "Karađorđe", vratio se u matični klub upravo u trenutku kada je pomišljao da završi igračku karijeru. S obzirom na činjenicu da ima diplomu Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i da je po zvanju i obrazovanju profesor istorije, razmišljao je da se posveti pozivu nastavnika u školi, ali...

- Jedan poziv, koji se jednostavno ne odbija, promenio je planove - kaže Brkić.

- Iznenadio me, malo je reći prijatno. Presrećan sam, zaista. U telefonskom razgovoru čelnici kluba su mi nagovestili tu mogućnost, a kada smo seli za sto, dogovor je pao za minut. Odmah sam otišao kući po opremu i vratio se na fudbalski centar "Vujadin Boškov" da se priključim ekipi na treningu.

Brkić se, ne krije, raduje što će karijeru da završi "kod kuće" ali i da će mu biti potrebno vreme za adaptaciju, s obzirom na to da dve godine nije bio u punom profesionalnom pogonu.

- Procena nadležnih u klubu je da mogu da pomognem i jasno je da imamo obostrano dobre namere. Do letos sam trenirao sa igračima Vojvodine i smatram da uz stručni štab i kondicioni sektor mogu lakše i brže da se vratim. Redovno sam održavao kondiciju i nisam se ni kilogram ugojio. Međutim, to sve nije isto kao kada se radi u profesionalnom ritmu. Svesni smo svi da nisam igrao, ali jednako tako nisam ni mogao da odbijem poziv. To nije dolazilo u obzir. Vojvodina je, ipak, jedna jedina.

POVREDE KAO ZLA KOB

SVESTAN je Brkić da je mogao mnogo više da uradi u fudbalu.

- Povrede su me malo više omele u karijeri, nisam imao sreće po tom pitanju. Ipak, završiću je u mom klubu, što mi predstavlja dodatni motiv. Hvala svima u Vojvodini i suvišno je govoriti da ću dati sve od sebe da opravdam poverenje - kaže Brkić.

Nekadašnji golman naše reprezentacije je od 1998. do 2011. godine na "Karađorđu", od pionirskog do profesionalnog pogona, iz kog je karijeru nastavio u dresovima Udinezea, Sijene, Kaljarija, Karpija i PAOK-a. Grčku je napustio 2018. godine zbog povrede, zatim je usledila operacija u Nemačkoj i rehabilitacija, pa povremeni treninzi sa fudbalerima Vojvodine, sve do konačnog povratka u redove omiljenog kluba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda