ŠTA JE BUROFAKS I ZAŠTO SE MESI NjIME OBRATIO BARSELONI: Papir koji u Španiji ima vrednost

Novosti online

26. 08. 2020. u 11:31

ШТА ЈЕ БУРОФАКС И ЗАШТО СЕ МЕСИ ЊИМЕ ОБРАТИО БАРСЕЛОНИ: Папир који у Шпанији има вредност

Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

U VESTI da su se advokati Lionela Mesija obratili FK Barselona i poslali joj poruku da njihov klijent želi momentalini raskid sa klubom spominje se reč burofaks.

U doba elektronske mejl komunikacije većina ljudi širom sveta nikada nije čula za prenos poruka burofaksom. Istražili smo i saznali šta je ona i zašto se najbolji fudbaler sveta odlučio da koristi baš nju.

Burofaks je metoda poslovne komunikacije, popularna u Španiji. Ona omogućava ljudima da pošalju siguran dokument koji će biti prihvaćen kao verodostojan na sudu ili od strane trećeg lica.

Ono što je u Srbiji, i većini zemalja, javna overa pošte ili overa notara (javnog beležnika) u Španiji je burofaks. Nije nužno da poruka stigne faksom, iako može i tako. I on je modernizovan pa je obavezno da ako se šalje elektronskim putem ima obavezan elektronski potpis pošiljaoca.

Burofaks je vrlo siguran oblik poslovne komunikacije i zbog toga su se Mesijevi advokati odlučili za njega.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

NAJBOLJE BI BILO DA PREDJE U REAL

26.08.2020. 11:47

SIGURAN SAM DA BI REAL ZA NJEGA DAO JOVICA, BEJLA I BENCEMU. Real bi mu omogucio da jos napreduje, a mozda bi dostigao uspehe i kvalitete Ronalda.

Biro Faks

26.08.2020. 21:32

Kaže se Biro Faks, a piše Buro kao Biro Kancelarija, prihvata se i kod nas samo sa elektronskim poršisom i bez pečata firme akp firma ne koristi pečat.