OTIŠAO JE VELIKAN SRPSKOG FUDBALA: Sahranjen Vladica Popović, čovek koji je popeo Zvezdu na krov sveta (FOTO)

VLADIMIR Vladiica Popović, legendarni fudbaler i trener Crvene zvezde, danas je sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

ОТИШАО ЈЕ ВЕЛИКАН СРПСКОГ ФУДБАЛА: Сахрањен Владица Поповић, човек који је попео Звезду на кров света (ФОТО)

Foto: N.Paraušić

Čuvenom asu srpskog i južnoameričkog fudbala poslednje pozdrave su uputili prijatelji i porodica, a pre nego što je Popović sahranjen, u prostorijama na stadionu „Rajko Mitić“ je održana komemoracija preminulom velikanu.

- Otišao je velikan, fudbaler, trener, sportski radnik, Vladimir Vladica Popović, ličnost čiji je život obeležio rad, odanost i predanost onome šta je i gde radi. Svuda je dao svoj pečat, blagost i osmeh, optimizam i veru u uspeh, ono po čemu ga svi pamte i zbog čega su ga voleli i poštovali. Najviše u njegovoj Crvenoj zvezdi – poručio je predsednik crveno-belih Svetozar Mijailović.

Poslednje reči čuvenom Vladici, uputio je i predsednik veterana Zvezde, Aleksandar Marković.

- Otišao je, onako uvek žureći, veliki čovek, veliki zvezdaš, igrač, trener i fudbalski gospodin i džentlmen, kapiten Crvene zvezde, vođa jedne generacije, uzor brojnim generacijama. Učitelj, nasmejani perfekcionista, disciplinovani zaljubljenik u fudbal i napredak fudbalskog sporta, ali pre svega toga najbolji muž i otac, najpouzdaniji prijatelj i saradnik – emotivno je pričao Marković.

Od oca se u prostorijama stadiona oprostio i Miodrag Popović, sin čoveka koji će zauvek biti deo istorije našeg najtrofejnijeg tima.

- Drago mi je da se, bez obzira na trenutne okolnosti u kojima živimo, kod nekih ljudi ipak prepoznaje odanost, rad, privrženost, emocija i pre svega ljudskost. Moj otac je bio neko ko je negovao odanost i bezgraničnu ljubav prema grbu, dresu i navijačima ovog velikog kluba – rekao je sin čuvenog Vladice.

Popović je igračku karijeru započeo u omladinskim selekcijama Crvene zvezde, odakle je uznapredovao i do prvog tima, gde ga je jedan nastup delio od jubilarnog 500-tog. Posle epizode u Štutgartu, otisnuo se put Južne amerike, gde je završio igračku, a započeo trenersku karijeru. I tamo je ostavio dubok trag, a krunu na trofejnu karijeru je stavio u Tokiju 1991, kada je na mestu trenera crveno-belih nasledio Ljupka Petrovića i osvojio titulu svetskog prvaka.

ODBIO ČAK I PABLA ESKOBARA

IMAO je Vladica Popović veoma uspešnu trenersku karijeru u Južnoj Americi. Posebno se proslavio u Kolumbiji, gde je sa različite ekipe bio šampion, što mu je donelo poziv i čuvenog narko-bosa Pabla Eskobara, koji želeo Popovića na klupi njegovog tima Medeljina. Ipak, naš stručnjak je tada odbio Eskobara, koji je na sve načine pokušavao da ga imenuje za trenera, ali je legendarni Vladica ostao odlučan u svojoj odluci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna