NEMA KRAJA LUDORIJAMA: Isplivao, dosad javnosti nepoznat, incident Pola Gaskojna

Novosti online

30. 07. 2020. u 09:17

BIVŠI engleski reprezentativac Pol Gaskojn, koji je čak 13 puta bio na raznim terapijama odvikavanja od alkohola, konstantno zabavlja naciju, ali i svet.

НЕМА КРАЈА ЛУДОРИЈАМА: Испливао, досад јавности непознат, инцидент Пола Гаскојна

Foto: EPA

U vreme dok je bio aktivan igrač zaustavljao je dah majstorijama s loptom, dok poslednjih godina u prvi plan uglavnom izbijaju incidenti koje pravi pod dejstvom alkohola i neispričani nestašluci iz igračkih dana...

Jedan takav otkrio je legendarni i dugogodišnji fudbaler Mančester junajteda Brajan Robson, koji je, kao menadžer, Gazu doveo u Midlzbro 1998. godine.

- Opasnost od Pola dolazila je kad mu je bilo dosadno ili kad je želeo da se našali. Tako je jednog dana poželeo da provoza novi klupski autobus - otkrio je Robson u knjizi.

- Naravno, završilo se sudarom, kako drugačije. A bio je to nov autobus, klub ga je bio tek kupio. Gaza jednostavno nije mogao da se odupre mirisu novog vozila! Planirao je da sebe i saigrače odveze do kladionice, ali nije uspeo da ode dalje od trening centra.

Kao menadžer, Robson je morao nekako da kazni Gaskojna.

- Autobus je završio na velikom kamenu. Došao je kod mene s tim naivnim pogledom i rekao sam mu da se nadam da će ti njegovi konji, na koje je hteo da se kladi, pobediti na trci, jer ću mu, uz to, odbiti i platu za sledeće dve nedelje.

Robson je na kraju dodao:

- Znao sam da će imati neke smicalice kada sam ga doveo, ali ovo nisam očekivao. Pretpostavljam da nema mnogo trenera menadžera koji mogu reći da su kaznili igrača jer im je ovaj uništio klupski autobus!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni