JEDAN DAN MESI, DRUGI RONALDO: Dvojica najboljih fudbalera sveta obaraju rekorde u isto vreme

V. N.

21. 07. 2020. u 10:31

NAJBOLjI fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo u pobedi protiv Lacija 2:1 oborio je tri rekorda.

ЈЕДАН ДАН МЕСИ, ДРУГИ РОНАЛДО: Двојица најбољих фудбалера света обарају рекорде у исто време

Kristijano Ronaldo foto: EPA

Portugalac je postao prvi igrač sa 50 pogodaka u Premijer ligi, Primeri i Seriji A, najbrži do 50 golova u Seriji A od 1995. i prvi igrač torinskih crno-belih od 1952. posle Džona Hasena sa najmanje 30 golova u prvenstvu. Takođe, u karijeri je uspeo da postigne 84 gola u Premijer ligi, 311 u Primeri i 51 u Seriji A, pritom mu je za obaranje rekorda u Italiji bila potrebna samo 61 utakmica.

Ovi rekordi su najbolji Ronaldov odgovor Lionelu Mesiju, koji je dan ranije, takođe, postavio tri rekorda: sedmi put najbolji strelac Primere, najviše asistencija u ligi (21) i učestvovao u 1.000 golova u karijeri (703 gola, plus 297 asistencija).

Kapiten reprezentacije Portugalije inače vodi i trku sa Ćirom Imobilijem iz Lacija za titulu najboljeg strelca italijanske Serije A u ovoj sezoni. Ronaldo je preksinoć dao dva gola, Imobile 1, a sada su sa po 30 pogodaka izjednačeni na vrhu liste strelaca. Do kraja sezone ostalo je još četiri kola, pa će ova dvojica igrača imati priliku da poprave svoj skor, pošto je na trećem mestu Belgijanac Lukaku iz Intera sa 21 golom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVE INFORMACIJE: Evo u kakvom je stanju sin Dejana Stankovića