PIKSI OKUPLJA "ORLOVE": Selektor Srbije proziva u Staroj Pazovi

N. I.

18. 03. 2024. u 06:59

"ORLOVI" izlaze na zaletište koje će da im da bolji pregled igre pred početak Prvenstva Evrope u Nemačkoj. U ponedeljak u podne u Staroj Pazovi će selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković da izađe pred novinare i iznese detaljnije planove pred dve predstojeće prijateljske utakmice.

ПИКСИ ОКУПЉА ОРЛОВЕ: Селектор Србије прозива у Старој Пазови

Foto: M.Vukadinović

Prva je u četvrtak, 21. marta na od 18 časova stadionu Dinama u Moskvi protiv Rusije, a druga se igra u ponedeljak 25. marta takođe u 18 časova u Larnaki protiv Kipra.

Iz današnje perspektive deluje daleko debi Srbije na EP u Nemačkoj koji je zakazan za 16. jun u Gelzenkirhenu protiv Nemačke. Ali, nema sumnje da će do te utakmice sve da protekne kao dva treptaja oka, zna to vrlo dobro i Stojković i njegov stručni štab, pa će dve predstojeće utakmice biti idealan test u kakvoj su formi reprezentattivci i kako "dišu" kao tim koji je poslednji ozbiljniji ispit imao u finišu kvalifikacija za Prvenstvo Evrope.

Imao je Piksi i problema sa satavljanjem tima. U odnosu na širi spisak koj ije prvobirtno objavio pre dve nedelje, sa njega su samovoljno otišli golman Rome Mile Svilar, kao i štoper Majorke Matija Nastasić. Ipak, glavni aduti su tu: od "jedinice" Vanje Milinković-Savića, preko kapitena Tadića, tandema iz Al Hilala Mitrović i Sergej Milininković-Savić i asa Juventusa Vlahovića. Poseban motiv da se dokaže trebalo bi da ima debitant iz Partizana Samed Baždar.

Stojković je u dogovoru sa selektorom mlade reprezentacije, Ljubinkom Drulovićem prekomandovao Petra Ratkova u ovaj tim, a Jan Karla Simića u omloadinsku selekciju kod selektora Radivana Krivokapića, jer i "orlići" imaju vrlo značajne ispite u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.

Proverene snage

NA Stojkovićevom spisku se nalaze golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelzi), defanzivci: Milan Gajić (CSKA), Nikola Milenković (Fiorentina), Erhan Mašović (Bohum), Strahinja Eraković (Zenit), Srđan Babić (Spartak Moskva), Strahinja Pavlović (Salcburg), Aleksa Terzić (Salcburg), vezni igrači: Saša Lukić (Fulam), Sergej Milinković Savić (Al Hilal), Saša Zdjelar (CSKA), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Andrija Živković (PAOK), Mijat Gaćinović (AEK), Filip Kostić (Juventus), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze) i napadači: Samed Baždar (Partizan), Dušan Vlahović (Juventus), Luka Jović (Milan), Aleksandar Mitrović (Al Hilal).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)