NEZAPAMĆENA BRUKA! Hrvati platili avionske karte navijačima puštenim iz zatvora u Grčkoj

Novosti online

10. 12. 2023. u 14:38

HULIGANI koji su bili uhapšeni u Atini zbog nereda i ubistva navijača AEKA pušteni su na slobodu, a povratak u zemlju platila im je država Hrvatska.

НЕЗАПАМЋЕНА БРУКА! Хрвати платили авионске карте навијачима пуштеним из затвора у Грчкој

FOTO: Tanjug/AP

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je da je država platila povratak u zemlju jer je dužna da brine o svojim građanima.

- Obaveza je države da brine o svojim državljanima, a šta će biti kasnije, to će se rešiti u uobičajenoj proceduri - rekao je Jandroković, nakon što je predsednik vlade Hrvatske Andrej Plenković istakao da je ambasada te zemlje u Atini platila ceo paket troškova za povratak navijača iz Grčke, ukoliko se pokaže da oni za to nemaju sredstava.

Naglasio je Jandroković da je odluka o puštanju 31 navijača doneta u petak, kao i da se manje od 20 njih obratilo ambasadi, odnosno, da su neki od njih tražili finansijsku pomoć da bi kupili avionske karte i vratili se u Hrvatsku.

- Država mora brinuti o svojim državljanima koji se zateknu u inostrantvu i upadnu u probleme, bilo da se to dogodi njihovom odgovornošću ili iz nekih drugih okolnosti. Ovo je situacija u kojoj je više od sto hrvatskih državljana zatvoreno u Grčkoj. Konačno je došao trenutak da se jedan deo njih vraća. Nadam se da će se to nastaviti u idućim danima i nedeljama - rekao je Jandroković.

Navijače su na aerodromu u Zagrebu dočekali ultrasi zagrebačkog Dinama, Bed blu bojsi, koji su u znak dobrodošlice zapalili navijačke baklje, prenosi Index.hr.

Huligani iz Grčke su na slobodu pušteni, jer je sud usvojio njihove zahteve za ukidanjem istražnog zatvora u kojem su proveli četiri meseca. Pre odlaska iz zemlje Helena morali su da polože kauciju, a onda im se, kako je potvrdio premijer Hrvatske Andrej Plenković, pomoglo u kupovini avionskih karata.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024