BLISTA LAGATOR, SPREMAN ZA OTVARANJE: Moderni stadion u Loznici, rađen po standardima UEFA, u subotu otvara kapije (FOTO)

V. MITRIĆ

16. 11. 2023. u 17:39

BLISTA pod svetlima reflektora i ulične rasvete večeras Lagator, novi stadion u Loznici.

БЛИСТА ЛАГАТОР, СПРЕМАН ЗА ОТВАРАЊЕ: Модерни стадион у Лозници, рађен по стандардима УЕФА, у суботу отвара капије (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Urađen po standardima UEFA, a po arhitekturi, sadržajima i opremi, osim što ima najviše evropske aršine, najlepše je i najsavremenije veliko zdanje u čitavoj Zapadnoj Srbiji, a ne samo u Jadru i Loznici. I konačno, u subotu, 18. novembra, otvoriće kapije i trebalo bi da zasijaju svetla novog Lagatora.

Lagator je jedan od tri nova stadiona izgrađena u Srbiji. Igralište je dimenzija 68 puta 105 metara, a razmak do tribina je oko osam metara. Stadion ima 8.067 stolica i, kao što je i planirano, urađen je po UEFA 4 standardu. U suterenu su 54 mesta za automobile i dva za autobuse, tako da ekipe u svlačionice idu direktno odatle, tu se nalaze tehničke prostorije, svlačionice za domaće i goste kao i one za zagrevanje svakog tima, i iz njega se izlazi na teren.

Na zapadnoj tribini je mnoštvo prostorija, a tu su i dva lifta za lakši odlazak do poslednjeg nivoa gde su pored ostalog, reporterska mesta, veliki restoran i VIP lože. Stadion ima dva semafora, pokrivene sve tribine, a ukupna bruto izgrađena površina objekta je oko 27.000 metara kvadratnih. U sklopu kompleksa je veliki parking, nove saobraćajnice i pomoćni teren sa veštačkom travom.

Stari Lagator, koji se nalazio maltene na istom mestu, porušen je u martu 2021. kada su praktično i počeli radovi na izgradnji novog stadiona.

BONUS VIDEO - Večeras prvi put upaljeni reflektori na novom stadionu u Loznici

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!