DA SE ZAVRTI U GLAVI: Veliki novac stiže "orlovima" ukoliko odu na EURO 2024, a tek ako tamo zablistaju...

Novosti online

18. 10. 2023. u 19:49

FUDBALERI Srbije su nakon pobede nad Crnom Gorom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nadomak istog, i to prvi put nakon 24 godine od poslednjeg učešća na tom takmičenju.

ДА СЕ ЗАВРТИ У ГЛАВИ: Велики новац стиже орловима уколико оду на ЕУРО 2024, а тек ако тамо заблистају...

FOTO: M. Vukadinović

Srbiji u poslednjem kolu predstoji duel sa Bugarskom, u kome čak ne mora da obezbedi ni bod, ukoliko Crna Gora ne uspe da pobedi i Litvaniju, a onda i Mađarsku u Budimpešti.

Ipak, sve je u rukama pulena Dragana Stojkovića Piksija, koji će imati priliku da 19. novembra u Leskovcu overe vizu za Nemačku, a pritom dobiju i značajnu finansijsku injekciju.

Ono što je sigurno, UEFA će učesnicima Evropskog prvenstva podeliti čak 371 miliona evra. U startu 9,5 miliona ide svakoj selekciji, te će se toliko sliti u kasu FS Srbije.

Ali, i na Evropskom prvenstvu su velike šanse za dodatnu zaradu. Svaka pobeda u grupi donosi milion evra više, dok remi donosi 500.000 evra.

Ako se prođe grupa i dođe do osmine finala, to donosi dodatnih 1,5 miliona. Plasman u četvrtfinale nagrađuje se sa 2,5 miliona evra. Za polufinale je nagrada 4 miliona evra. Onaj ko bude poražen u finalu dobija 5 miliona evra, a onaj ko osvaja zaradiće 8 miliona.

Dakle, maksimalna moguća zarada samo od Evropskog prvenstva je 34 miliona evra, ukoliko bi Srbija osvojila titulu i imala sve pobede.

A za početak, da se "orlovi" plasiraju i krenu od onih "početnih", a nimalo zanemarljivih 9,5 miliona evra.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!