TRIO SRBA NA VRHU: U prvenstvima Rusije, Mađarske i Slovačke vladaju naši treneri

N. Iljukić

06. 10. 2023. u 21:55

ZAHUKTALA su se fudbalska prvenstva širom planete, a trojica srpskih trenera vode glavnu reč u svojim ligama. U Rusiji je lider Vladimir Ivić sa Krasnodarom, u Mađarskoj Dejan Stanković sa Ferencvarošem, dok je u Slovačkoj prvi Ilija Stolica sa Trenčinom.

ТРИО СРБА НА ВРХУ: У првенствима Русије, Мађарске и Словачке владају наши тренери

FOTO: Privatna arhiva

U Rusiji neočekivano dominira Krasnodar. Ivić je preporodio ovaj klub i ekipu, koja ni posle deset kola ne zna za poraz. Ima sedam pobeda i tri remija i odmakla je na tabeli čuvenom moskovskom kvartetu, CSKA, Spartak, Dinamo i Lokomotiva, ali i neprikosnovenom Zenitu iz Sankt Peterburga. Ivić u timu ima i našeg internacionalca Mihajla Banjca, koji igra u veznom redu.

ŠAMPIONSKI Vladimir Ivić/FOTO: Profimedia

Na klupi Ferencvaroša je Dejan Stanković, koji je tek nedavno preuzeo ovog mađarskog fudbalskog velikana. Fradi posle sedam kola ima šest pobeda i jedan poraz, a jedan od glavnih aduta na terenu mu je nekadašnji centarfor Zvezde Aleksandar Pešić.

Na klupi slovačkog Trenčina je od ovog leta Ilija Stolica. Posle odlaska iz Partizana, gde je bio saplitan, karijeru je nastavio u Slovačkoj, i trenutno je prvi na tabeli posle devet kola (skor 7 1 1). Bori se vrlo dobro Stolica sa skromnim klupskim budžetom i nalazi se ispred domaćih velikana kao što su Slovan iz Bratislave, Košice, Žilina i ostali... Na terenu ima dvojicu Srba, centarfora Njegoša Kupusovića i defanzivca Lazara Stojsavljevića.

USPESI Dejan Stanković/FOTO: Profimedia

Kada je reč o fudbalerima, u žiži je kapiten Srbije Dušan Tadić, koji je prešao u Fenerbahče. Klub sa Bosfora je odlučio da se vrati na staze slave, angažovao je i zvezdu bosanskog fudbala Edina Džeka, pa ovaj tandem već dominira turskom ligom. Posle sedam kola Fener ima isto toliko pobeda i juri ka tituli.

U Salcburgu, koji je lider u Austriji je igračka mini-kolonija Srba, Strahinja Pavlović, Petar Ratkov i Aleksa Terzić, koji su važne uzdanice trenera Gerharda Štrubera.

Šampionati

RUSIJA (Ivić)

1. Krasnodar    10    7    3    0    16:3    24

MAĐARSKA (Stanković)

1. Ferencv.    7    6    0    1    26:9    18

SLOVAČKA (Stolica)

1. Trenčin    9    7    1    1    19:10    22

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana