TURSKI ODGOVOR SAUDIJCIMA: Velike zvezde fudbala se sve više sele u grad na Bosforu, stižu i Srbi

Đ. S.

02. 08. 2023. u 11:48

LETE milioni iz Arabije kao perje, ali ne štede ni Turci i zbog nižih obeštećenja prolaze pomalo ispod radara! Ali ne žale pare ovog leta veliki klubovi sa jugoistoka Evrope, najpre giganti sa Bosfora Fenerbahče i Galatasaraj, koji velikim ulaganjima žele pre svega da obezbede prednost u domaćem prvenstvu, a potom i da naprave iskorak u Evropi.

ТУРСКИ ОДГОВОР САУДИЈЦИМА: Велике звезде фудбала се све више селе у град на Босфору, стижу и Срби

Profimedia

Kada se sve sabere, turska liga je ovog leta 13. na svetu po potrošnji, a na 381 igrača koji je stigao, potrošeno je oko 60 miliona evra. Jesu to uglavnom igrači u poznim godinama, ali su i dalje kvalitetni i spremni da pruže doprinos klupskim ciljevima.

Najskuplja akvizicija Turaka od svih je Mauro Ikardi čiji je transfer iz PSŽ u Galatasaraj nedavno postao i zvaničan. Argentinac Parižanima plaćen deset miliona evra, u tandemu sa najvrednijim igračem lige, Nikolom Zaniolom (27 miliona evra) ali i Vilfridom Zahom, koji je stigao kao slobodan igrač, očekuje se da predvodi Galatu do odbrane titule. Takođe, u narandžasto-žuti deo Istanbula mogao bi da stigne i Serhio Ramos i tako pojača konkurenciju u odbrani koja najviše muči trenera Okana Buruka.

Foto: EPA-EFE/Thierry Larret

 

Isto se može reći i za Fenerbahče, koji je najvećem rivalu odgovorio potpisima Dušana Tadića i Edina Džeka i upravo pomenuti bi trebalo da predvode novi talas u Turskoj koji će ih vratiti na najveću scenu. Uz Tadića, turski mediji su objavili i da je još jedan srpski igrač na pragu prelaska u turski klub budući da je Luka Milivojević počeo pregovore sa Bašakšehirom i očekuje se da sve prođe u pozitivnom tonu.

De Liht: Dušan legenda

O TOME koliko će navijači Fenera uživati u partijama Tadića, govori i izjava Matijasa de Lihta, koji se prisetio kako je kao mlad igrač učio od Dušana u Ajaksu.

- Dušan me je promenio i kao igrača i kao čoveka. Naučio me je šta je sve neophodno da bih se popeo na vrh. Jedan je od najvećih koje je Ajaks imao. Pogledajte šta je uradio za kratko vreme, koliko je golova dao, upisao asistencija, koliko ga navijači vole... - rekao je De Liht za "Ajaks šoutajm".

BONUS VIDEO: SLALOM ZA NAJLEPŠI GOL: Bukari za "petardu" Zvezde protiv Vojvodine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)