ZNA NOLE I TAKO DA OSVAJA PEHARE: Novak Đoković povukao potez koji je mnoge iznenadio, ali dolazio je on do završnica i u igri parova

S.RAJIĆ

02. 08. 2023. u 08:12

POSLE osam meseci pauze, Novak Đoković će kročiti na teren kao dubl igrač, a tada je igrao zajedno sa prijateljem Vasekom Pospišilom u Adelejdu. Najbolji teniser svih vremena vraća se reketu u Sinsinatiju (13-20. avgust), gde će nastupiti u singlu, što je i očekivano, ali i u konkurenciji parova.

ЗНА НОЛЕ И ТАКО ДА ОСВАЈА ПЕХАРЕ: Новак Ђоковић повукао потез који је многе изненадио, али долазио је он до завршница и у игри парова

Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Nole, koji nije igrao od izgubljenog finala Vimbldona od Karlosa Alkaraza, odabrao je za partnera za dubl zemljaka Nikolu Ćaćića. Cilj dubl nastupa je pronalaženje ritma, kroz još jedan jači trening, jer je jasno da je sav fokus usmeren ka singlu, posebno na Ju-Es openu i što boljoj pripremi za poslednji grend slem sezone u Njujorku. Stoga, ovo je jedna od retkih prilika koja se ukazuje da Noleta vidimo kao "dublaša", jer tu čast i privilegiju da dele teren sa njim imaju samo bliski ljudi.

Nole u dublu

Pobede i porazi: 62-77

Titule: 1 (2010)

Najbolji rang: 114. 

Ovo će biti treći put da se na "hiljadarki" u malom američkom gradu rekorder po broju grend slem kruna u singlu (23) odlučio da prijavi dubl. Poslednji put još 2019, kada je teren delio sa Jankom Tipsarevićem. Žreb im je tada dodelio iskusni dvojac Lukaš Kubot - Marselo Melo, pa su odmah ispali. Takođe, na prvoj prepreci poklekao je zajedno sa Fernandom Verdaskom 2006. Ipak, najbolji uspeh stigao je godinu kasnije zajedno sa Nenadom Zimonjićem, i tada je stigao do četvrtfinala.

SPEC.VN

KAO prvi i drugi igrač planete Đoković i Nadal igrali su zajedno dubl u Torontu 2010, što se desilo prvi put od 1976. (Artur Eš i Džimi Konors).

Kada se pogleda istorijat na mastersima, umeo je Đoković da stigne i do same završnice dubla. Čak pet puta igrao je četvrtfinale, a tri puta sa istim partnerom Viktorom Troickim. U Monte Karlu 2009, i Indijan Velsu dvaput 2011. i 2017. Kao i u Madridu sa Dušanom Vemićem 2009. i Kevinom Andersonom u Kanadi 2018. godine. Ima Novak i dva polufinala u Kaliforniji sa Fabijom Fonjinijem 2019, i četiri sezone ranije sa Jankom u Montrealu.

U Dejvis kupu - 4:6

DESET puta je Đoković nastupao u dublu u Dejvis kupu, a učinak mu nije impresivan. Ima naš as četiri pobede uz šest poraza. U prošlosti je često znao da igra i miks, ranije je to bilo na tradicionalnom Hopman kupu sa Anom Ivanović, a na OI u Tokiju 2021, nastupio je u miksu sa Ninom Stojanović (predali meč za bronzu).

Dok u singlu srpski igrač deli treće mesto po broju pehara sa Ivanom Lendlom (94), u dublu ima jedan. Davne 2010. podigao je trofej na takmičenju u Kvinsu sa Izraelcem Džonatanom Erlihom, kada su u finalu bili bolji od Karola Beka i Davida Skoha. Poslednji veliki uspeh napravio je pre dve sezone sa Čarlijem Gomezom, sadašnjim sparing partnerom i članom stručnog štaba na Majorki kada su uoči Vimbldona neočekivano stigli do finala i predali. Sa 389 sedmica na tronu rekorder je kao "broj jedan" u singlu, a u dublu je "dogurao" najviše do 114. pozicije na svetu 30. novembra 2009.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SAMO NA 2 SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana