SERGEJ NA VRHU LISTE: Naš as postao najplaćeniji srpski fudbaler i treći najbogatiji sportista

Novosti online

13. 07. 2023. u 14:06

SERGEJ Milinković-Savić i Al Hilal. Konačno ! Sjajni vezista fudbalske reprezentacije Srbije i dojučerašnji as Lacija razišli su se u sredu uveče, a ugovor sa bogatim klubom iz Saudijske Arabije potpisan je u trening kampu Al Hilala koji se trenutno nalazi na letnjim pripremama u Klagenfurtu.

СЕРГЕЈ НА ВРХУ ЛИСТЕ: Наш ас постао најплаћенији српски фудбалер и трећи најбогатији спортиста

Instagram Al Hilal

Arapi su pobegli sa vreline Rijada i u Austriji su okončali jedan od najvećih transfera ovog leta, jer su Milinković-Savića doveli u klub za godišnji platu od 25 miliona evra. To u prevodu znači da će srpski fudbaler na ime trogodišnjeg ugovora zaraditi ukupno 75 miliona evra, a pošto u tom ugovoru postoje i bonusi za osvajanje jednog od tri domaća trofeja, ukupna godišnja plata mogla bi da bude i 90 miliona, odnosno 30 miliona evra na godišnjem nivou.

To praktično znači da je Milinković-Savić od preksinoć postao najplaćeniji srpski fudbaler svih vrmena, jer je Real Madrid 2019. godine doveo Luku Jovića iz Ajntrahta za 60 miliona evra.

Zanimljivo je da je Milinković-Savić postao i treći najplaćeniji srpski sportista svih vremena. Na prvom mestu po zaradi je najtrofejniji teniser svih vremena Novak Đoković sa godišnjom zaradom od 55 miliona evra, dok je odmah do njega najbolji igrač NBA lige i aktuelni šampion Nikola Jokić. As Denvera godišnje zarađuje 52 miliona evra.

Bogdanović četvrti

ZANIMLjIVO je da je na četvrtom mest najplaćenijih srpskih sportista košarkaš Atlante Bogdan Bogdanović koji zarađuje 16 miliona evra godišnje. Na petom mestu je fudbaler Juventusa Dušan Vlahović sa godišnjom platom od sedam miliona evra.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!