PARTIZAN BEZ LIGE ŠAMPIONA I LIGE EVROPE! Maloletna senzacija FK Vojvodina srušila crno-bele snove

Novosti online

21. 05. 2023. u 20:55 >> 20:55

PARTIZAN definitivno neće biti učesnik kvalifikacija za predstojeću Ligu šampiona niti onih za Ligu Evrope, epilog je gostovanja crno-belih u Novom Sadu u pretposlednjem kolu Superlige, jer je posle remija (2:2) postalo jasno da četvrtoplasirana ekipa iz Humske ne može da dostigne željena mesta broj dva ili tri na superligaškoj tabeli.

ПАРТИЗАН БЕЗ ЛИГЕ ШАМПИОНА И ЛИГЕ ЕВРОПЕ! Малолетна сензација ФК Војводина срушила црно-беле снове

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

Čak i da je Partizan pobedio, samo bi teoretski mogao da prestigne Čukarički i/ili TSC, koji su ovu rundu nadmetanja sačekali sa po četiri boda prednosti, ali je nada u čudo trajala u taboru ekipe Igora Duljaja... dok je nije raspršio jedan 17-godišnjak.

Jovan Milošević, 17-godišnjak rođen 31. jula 2005. godine - a koji se već obavezao na vernost Štutgartu od jeseni, dao je oba gola za Vošu na ovom meču. Najpre za 1:1, a potom i za preuzimanje vođstva, pa ni odgovor gostiju koji je brzo usledio nije bio dovoljan da se spreči Partizanovo buđenje iz sna o proboju na tabeli.

Pomenuti mladi napadač Vojvodine je oba puta matirao golmana Popovića na dodavanja Vukčevića, prvo u 22. minutu posle asistencije s desnog krila, a u 47. nakon duplog pasa sa pomenutim kolegom i egzekucijom u maniru iskusnih strelaca.

Partizan je i pre i posle tih pogodaka bio ozbiljan u svojim nastojanjima, stvarao šanse (nije ih malo imala ni Voša), no pogoci koje su dali Rikardo Gomeš u 18. minutu, kada je iz maltene "mrtvog ugla", s leve strane poslao projektil u mrežu domaćih, te Kolorado u 50. posle Carevićeve odbrane Gomešovog udarca, bili su dovoljni samo za remi. Jer, posle tog izjednačenja, crno-beli i pored velikog truda - nisu stvorili nijednu veliku šansu, što su njegovi defanzivni i kiksevi na sredini terena i te kako omogućili suparnicima.

Na tabeli, na kraju, neće pisati da se ekipa Igora Duljaja svojski trudila, imala i dobru igru i svoje izgledne prilike do 2:2. Pisaće samo da je osvojen bod, a on je ovoga puta ozvaničio da će crno-beli, zajedno sa svojim novosadskim rivalom (neporaženim u domaćem prvenstvu još od oktobra 2022. godine), predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Vojvodina - Partizan 2:2

90+3' - Pantić je izveo slobodan udarac s desne strane, Šehović bio na pravom mestu, ispružio nogu ali loptu poslao daleko od mete! Velika šansa za pobedu Partizana otišla je u nepovrat!

90' - Igraće se četiri minuta sudijske nadonade vremena.

87' - Nova velika prilika za Vojvodinu! U kontranapadu 3 na 3, Malbašić je s leve strane asistirao Čumiću, a ovaj u padu poslao loptu pokraj mete. Ogromna šansa za Novosađane, i to posle greške igrača Partizana na sopstvenoj polovini terena.

85' - Jovan Milošević, junak Voše na ovom meču, izlazi iz igre, uz aplauze novosadske publike.

83' - Uroš Nikolić u velikoj šansi za Vojvodinu! Antonijević je proigrao Malbašića, kog je čuvao Šehović, koji se okliznuo. Lopta je, upućena s levog krila, došla ne desno, odakle ju je Nikolić uputio ka golu Partizana, a pogodio je samo spoljnu ivicu stative!

79' - Fejsa i Šehović ulaze u igru za Partizan, a više neće igrati povređeni Urošević i Belić, koji ima žuti karton.

78' - Đorđe Pantić, trener golmana Partizana, dobija žuti karton zbog prigovora sudiji. 

77' - Žali se kapiten Partizana, Urošević, na bol u zadnjoj loži...

76' - Pripretio je i Pantić. Kao da Partizan pojačava ritam. Podsetimo, samo pobeda ga ostavlja u teoretskoj šansi da se domogne drugog mesta na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. A i da pobedi, mora to da uradi i u poslednjem kolu, a da TSC i Čukarički izgube po dva puta...

Bibras Natho na meču Vojvodina - Partizan / FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

71' - Druga velika šansa za Dijabatea! Carević i ovoga puta brani, sada šut koji je s desnog krila išao u bliži ugao gola Vojvodine.

65' - Izmene u Partizanu, Pantić i Jović su ušli umesto Kolorada i Meniga.

60' - Posle nove izmene u Voši, a Nikolić je zamenio Vukčevića, spremaju se promeneu gostujućem taboru.

55' - Vrlo, vrlo zanimljiv meč u Novom Sadu. Četiri gola, silne prilike... Partizan mora da pobedi da bi sačuvao teoretske šanse za plasman na drugo mesto, time i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok Voši rezulat ne znači mnogo, ali igra "za svoju dušu" i to odlično.

50' - Gol, Andres Kolorado za 2:2! Partizan je vrlo brzo izjednačio, i to nakon što je Rikardov zicer-šut obdranio Carević, a pomenuti Gomešov kolega natrčao na loptu i smestio loptu u mrežu!

47' - Milošević, 17-godišnjak rođen 31. jula 2005. godine, odigrao je "dupli pas" sa Vukčevićem i matirao golmana Partizana. Kakva partija ovog dečaka...

47' - Gol! Jovan Milošević je dvostruki strelac, Vojvodina vodi 2:1!

46' - Uz dva nova igrača u taboru domaćih (Zukić je zamenio Milosavljevića, a Topić Busnića), počelo je drugo poluvreme.

Kraj poluvremena, 1:1 u Novom Sadu posle vrlo zanimljivih 45 minuta. Tačnije... period između, recimo, 33. i 40. nije baš bio za fudbalske sladokusce, ali sve ostalo - i te kako jeste.

44' - Odlična intervencija Partizanovog golmana Popovića sprečila je Čumića da preciznim udarcem s distance donese preokret i vođstvo Vojvodini. Lopta je išla u donji ugao, a čuvar mreže crno-belih se bacio u svoju levu stranu i vrhovima prstiju sprečio pogodak.

41' - Malbašić je poslao oštro loptu po zemlji kro kazneni prostor Partizana, a ona se prošetala ispred gol linije i da je Čumić bio agilniji, mogao je kod dalje, leve stative, lako da je ugura u mrežu. Ipak, zakasnio je "korak i po" i ostalo je 1:1.

40' - Uoči pet poslednjih minuta prvog poluvremena, statistika kaže da je loptu za nijansu imao više Partizan, 55% vremena je bila u njegovom posedu.

39' - Opao je ritam utakmice posle izvrsnih pola sata. Usporile su se akcije i jednih i drugih, a sve češće i Radoslav Batak i Igor Duljaj govore svojim igračima šta da promene u svom ponašanju da bi nadmudrili suparnika.

32' - Jurišaju i jedni i drugi, no defanzivni bedemi sada kao da su se konsolidovali pa golmani mogu malo da "danu dušom".

26' - Vrlo sadržajna utakmica, najpre brojne šanse, onda dva gola u kratkom vremenskom razmaku, a sad i vrlo lukav pokušaj Vošinog Miloševića, posle okreta. Lopta na kraju nije završila u mreži, a zbog prekršaja koji se desio pre dva minuta (u međuvremenu nije bilo prekida igre), fudbaler domaćih Busnić je dobio javnu opomenu. Zasuženo, zbog prekršaja s leđa na početku Partizanove kontre.

22' - Gol za Vojvodinu, 1:1! Vukčević je u kontri odlično uposlio s desnog krila svog saigrača Miloševića, a ovaj iz sredine šesnaesterca poravnao rezultat!

20' - Nova velika šansa za Partizan! Dijabateu je golman odbranio zicer, posle čega je signaliziran ofsajd. Ipak, TV snimak je pokazao da ofsajda nije bilo. Da je pogodio mrežu, VAR bi promenio odluku linijskog sudije i bilo bi 0:2. Ostaje, međutim, 0:1 zahvaljujući interveniciji čuvara mreže Voše, Carevića.

18' - Na levoj strani napada je dobio loptu špic crno-belih, a onda iskosa, iz "mrtvog ugla", poslao pravi projektil u mrežu Vojvodine.

17' - Gol! Partizan vodi, strelac je (19. put u sezoni) Rikardo Gomeš!

16' - Dve šanse za Malbašića, ali Voša ih ne koristi...

13' - Zbog neopreznog klizećeg starta, Partizanov Kristijan Belić je dobio žuti karton.

10' - Nova prilika, sada za Partizan. Dijabate se probio po desnoj strani, šutirao pokraj Traorea, ali za oko metar poslao loptu pored spoljne ivice bliže stative.

9' - Posle izuzetno burnog početka meča, 2-3 minuta koja su usledila su nešto mirnija što se tiče šansi, ali borbenost aktera uopšte nije opala.

5' - Dobra polu-šansa za Vojvodinu, ali u poslednji čas interveniše odbrana crno-belih, pre nego što je došlo do šuta Jeličića - Vujačić je izbio loptu pred sam udarac igrača domaćih.

4' - Nova šansa za Partizan, Rikardo Gomeš je umakao odbrani domaćih, probio se trkom udesno, pa šutirao levo - i za 30, 40 centimetara promašio željeno mesto, lopta je prohujala pokraj gola Vojvodine.

3'  - Mreža Voše se zatresla, ali sa spoljne strane ju je pogodio Kvinsi Menig, koji je šutirao sa distance, a za malo, vrlo malo promašio metu. Da je lopta bila "za pola metra bolje upućena" - bio bi to sjajan pogodak.

2' - Dobro dijagonalno dodavanje na levu stranu ka Menigu nije donelo Partizanu šansu za pogodak, jer je Lazarević odlično zaustavio igrača gostiju.

1' - Meč je počeo, s centra su krenuli beogradski crno-beli.

18.55 - Uz decu iz Gračanice, fudbaleri dva kluba izlaze na teren.

18.11 Evo i sastava:

Vojvodina: Carević, Traore, Milosavljević, Jeličić, Antonijević, Busnić, Čumić, Malbašić, Lazarević, Milošević, Vukčević

Partizan: Popović, Ilić, Vujačić, Filipović, Urošević, Belić, Natho, Kolorado, Menig, Dijabate, Rikardo

Uoči meča

Monda je jedan stvar nemoguća u srpskom fudbalu, kada je trka za šampionsku titulu u pitanju, ali u Srbiji se konačno dogodilo nešto što se činilo nemoguće. Čukarički i TSC su razdvojili Zvezdu i Partizan na način na koji je malo koji navijač crno-belih to očekivao. Ako je ovo najava nekih novih vetrova u nas i ako je postalo zaista realno da "neki tamo" klub iz Bačke Topole i "neki tamo" klub sa Banovog brda skinu sa svojih pleća ovo potcenjivačko "neki tamo", onda u domaćem fudbalu počinje da - cveta cveće...

Četiri boda dele, s jedne strane "ranije otpisane", Čukarički i TSC, a sa druge Partizan, koji bi samo trijumfom u Novom Sadu mogli da ostanu u trci za evropskim iskorakom iskoraom. Crno-beli se uzdaju u teoriju da mogu da se domognu kvalifikacija za Ligu Evrope, ali stvari stoje tako da su sa Vojvodinom već viđeni u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

- Cilj je da, dokle god postoji neka šansa, verujemo da možemo do tog drugog mesta. Na svakoj utakmici Partizan mora da ide na pobedu. Biće teško protiv Vojvodine, igra dobar fudbal. Njihov trener radi odličan posao, lepo je uklopio dobre igrače u jedan kolektiv - kaže trener Partizana Igor Duljaj u najavi duela na "Karađorđu".

Na istom stadionu je Vojvodina 1. aprila nadigrala Partizan i zasluženo pobedila 2:1. Mnogima se učinilo da je to prvoaprilska šala, ali to je bila najava kulminacije preduboke krize u igru ekipe koju je Duljaj preuzeo u najmučnijem periodu u poslednjih nekoliko decenija. Jer, samo oni sa dobrom pamćenjem mogu da se sete i lošijeg Partizana...

- Utakmica će biti teška, a ako budemo ušli u meč sa mišlju da je ekipa rivala umornija, jer je igrala u četvrtak, nećemo dobro proći - zaključio je Duljaj.

Ako Partizan pobedi Vojvodinu i privremeno priđe svojim takmacima na bod zaostatka, oni bi večeras mogli crno-belima da umaknu ponovo na četiri boda prednosti, i to nedostižna jer će ostati samo još jedno kolo. A večeras Čukarički od 21 sat gostuje Voždovcu, dok u istom terminu TSC igra u Novom Pazaru.

Batak ispunio cilj

VOJVODINA želi još jednom da pokaže zube Partizanu. Kao i početkom aprila kada je iznenadila crno-bele i na "Karađorđu" osvojila tri boda u meču u kojem je bila bolja, konkretnija i ubedljivija i na kraju zasluženo slavila sa 2:1. Trener "lala" Radoslav Batak ističe da je on sa svojom ekipom ostvario ovogodišnji cilj.

- Mi smo kao klub ispunili cilj, plasirali se u kvalifikacije za Ligu konferencija. Od kada smo preuzeli ekipu, dakle od utakmice u Nišu, nijedna ekipa nas nije nadigrala. Napravili smo izuzetan istorijski niz, istorijski od 21 utakmice bez poraza. Veliki doprinos tome imao je i prethodni trener, moj kolega Milan Rastavac. U meču polufinala Kupa Srbije bili smo egal sa Čukaričkim, imamo šansu u duelu sa Partizanom, bićemo odgovorni i fokusirani kao da nismo obezbedili Evropu - kaže Batak.

BONUS VIDEO: Vredelo je učestvovati - Koliko su zaradile reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!