LEPE VESTI IZ FSS: Čelnici evropskih saveza stižu u Beograd

N. I.

11. 03. 2023. u 16:38

EVROPSKI fudbalski čelnici okupljaju se uskoro u Beogradu. Naredni sastanak HET-TRIK komiteta UEFA održaće se 4. oktobra ove godine u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Na redovnoj sednici UEFA HET-TRIK komiteta u Nionu, na predlog našeg generalnog sekretara i člana ovog važnog komiteta Jovana Šurbatovića, doneta je odluka da FS Srbije bude domaćin naredne sednice i ugosti predstavnike UEFA i nacionalnih saveza.

ЛЕПЕ ВЕСТИ ИЗ ФСС: Челници европских савеза стижу у Београд

FOTO: FSS

Praksa je da se sastanci ovog tela održavaju na mestima koja su primer dobrog upravljanja i uspešne realizacije razvojnih projekata iz sredstava HET-TRIK programa UEFA. Nedavno je FS Nemačke predstavio svoj Nacionalni trenig centar u Frankfurtu, a naš sportski centar je označen kao odličan primer kako se veliki i značajni projekti realizuju, održavaju i korististe tokom vremena. UEFA je u zajedničkom projektu sa FSS i državom Srbijom kroz ovaj program investirala 6,5 miliona evra u SC Stara Pazova, a zahvaljujući stalnim ulaganjima našeg Saveza iz sopstvenih sredstava u rekonstrukciju postojećih i uvođenje novih sadržaja, kao i modernizaciju ukupne infrastrukture, SC Stara Pazova je danas primer dobrog upravljanja i drugim nacionalnim evropskim savezima.

FOTO: FSS

 

Od kako je izgrađena i svečano otvorena 2011. godine, srpska kuća fudbala izaziva pozitivne reakcije sportskih poslenika iz cleog sveta, a FSS se u protekloj deceniji pozicionirao kao institucija sa najmodernijim i najfunkcionalnijim sportskim kompleksom u Evropi.

Imajući u vidu da se iz HET-TRIK programa finansiraju svi važni infrastrukturni projekti fudbalskih asocijacija, jasno je da ovaj Komitet predstavlja jedan od najvažnijih sektora UEFA, čime informacija iz Niona još više dobija na značaju.

UEFA HET-TRIK program je pokrenut 2004. godine sa ciljem da razvija evropski fudbal na svim nivoima funkcionisanj da obezbeđuje finansijsku podršku nacionalnim savezima, članovima UEFA. Do danas je kroz ovaj program finansirano 760 investicionih projekata, 1000 terena, 3000 mini pič terena, 34 nacionalnih trening centara i 35 administrativnih zgrada saveza. Posebna pažnja je posvećena razvojnim projektima u ženskom fudbalu, bazičnom fudbalu i socijalnim i zelenim projektima. Sredstva iz ovog programa su sve veća iz godine u godinu, od početnih 300 miliona evra danas se projektuju na gotovo milijardu evra (HET-TRIK VI).

Osim investicionih projekata preko ovog programa se finansiraju i tekući troškovi saveza, licenciranje, dobro upravljanje, edukacija trenera i sudija, aktivnosti integriteta takmičenja, ženski i bazični fudbal, futsal…

SC FSS raspolaže sa modernim hotelom sa 64 dvokrevetne sobe i četiri apartmana, restoranom, kafeom, salama za sednice i edukaciju, Pres centrom, svlačionicama, šest fudbalskih terena, halom kapaciteta 800 sedišta i modernim stadionom sa 3000 mesta. Svakodnevno se odvijaju različite aktivnosti od utakmica, priprema do međunarodnih turnira u svim uzrasnim kategorijama. Danas je jedan od najvećih i najmodernijih sportskih centara u Evropi.

Važno je napomenuti da je prilikom posete Aleksandra Čeferina, predsednika UEFA, Zorana Lakovića, direktora Nacionalnih asocijacija UEFA i Roberta Rosetija, predsednika Sudijskog komiteta UEFA dogovoreno da se jedan od sledećih seminara najboljih evropskih sudija održi u Staroj Pazovi, što je još jedan dokaz priznanja našem savezu i potvrda kvaliteta sadržaja sporskog centra.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna