"DELIJE" SLAVE: Crvena zvezda dovela napadača - i to kakvog (VIDEO)

Novosti online

09. 01. 2023. u 22:08

CRVENA Zvezda je obezbedila značajno pojačanje.

ДЕЛИЈЕ СЛАВЕ: Црвена звезда довела нападача - и то каквог (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Tim povodom klub sa Marakane je obavestio javnost o sledećem:

"Crvena zvezda sa radošću objavljuje vest da je napadač Piter Olanjinka potpisao predugovor sa našim klubom i da će nam se zvanično priključiti 1. jula 2023. godine kao slobodan igrač. On je sa našim klubom potpisao ugovor do leta 2026. godine uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu godinu".

Ko je Piter Olanjika?


Olanjinka je rođen 18. novembra 1995. godine u Ibadanu (Nigerija), a pažnju na sebe skrenuo je u dresu praške Slavije čiji je dres zadužio na leto 2018. godine u transferu vrednom 3,2 miliona evra, a trenutna procenjena vrednost mu je šest miliona evra.

Za Slaviju je na 169 utakmica postigao 43 gola, i bio jedan od najvažnijih protagonista uspeha češkog velikana, s obzirom na to da je osvojio tri titule prvaka i dva kupa.

Posebno zapažen je bio u međunarodnim utakmicama gde se izdvojio kao jedan od najboljih fudbalera Slavije, a u aktuelnoj sezoni je ostvario sledeću statistiku: Fortuna liga (10 utakmica, 5 golova i 2 asistencije), MOL Kup (2 utakmice i 2 gola), kvalifikacije za Ligu šampiona (5 utakmica, 2 gola i 1 asistencija) i Liga konferencija (6 utakmica, 2 gola i 1 asistencija), što znači da je na 23 meča postigao 11 golova uz 4 asistencije.

Olanjinka je stigao da ubeleži i četiri nastupa za A reprezentaciju Nigerije. 

BONUS VIDEO: Tinejdžeri golgeteri - najmlađi strelci u istoriji svetskih prvenstava

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)