ŠTA LI ĆE NOVAK ĐOKOVIĆ REĆI? Neverovatna odluka Australijan opena

Novosti online

09. 01. 2023. u 15:14

NOVAK Đoković je prošle godine prošao pravi pakao u Australiji. Zabranjeno mu je bilo da nastupi u Melburnu, a pravila koja važe ove godine su u najmanju ruku neverovatna.

ШТА ЛИ ЋЕ НОВАК ЂОКОВИЋ РЕЋИ? Невероватна одлука Аустралијан опена

FOTO: Tanjug/AP

Naime, teniseri i teniserke neće morati da budu testirani na kovid 19, što znači da bi i zaraženi mogli da nastupe na prvom grend slemu u sezoni, izjavio je danas direktor turnira Kreg Tajli, a preneo "Rojters".

On je takođe istakao da se zdravstvena situacija drastično promenila i da vakcinacija više neće biti uslov za učešće na Australijan openu.

"Rojters" je naglasio da je srpski as prošle godine bio deportovan zbog toga što nije bio vakcinisan. Istina je, zapravo, malo drugačija: on nevakcinisanošću nije prekršio nikakav propis, jer je u Australiju ušao u skladu sa propisima za nevakcinisane, ali je dolazak tako poznate ličnosti koja nije učinila što i većina dovela do toga da Novak Đoković bude, od strane ministra za imigracije, proglašen "opasnošću za društvo". 

- Samo smo hteli da pratimo šta je trenutno u zajednici - rekao je Tajli i dodao:

- Otišli smo korak dalje, tako što smo dali preporuku igračima da ostanu kod kuće ukoliko se ne osećaju dobro i da će naše medicinsko osoblje nastaviti da preti njihovo stanje.

Poznata agencija se prisetila i toga da je kriketaš Met Renšo igrao za Australiju u nedavnom petodnevnom test meču protiv Južne Afrike u Sidneju, uprkos tome što je bio pozitivan na virus korona.

- Jasno smo stavili do znanja našim igračima, kao i našem osoblju, da ostanu kod kuće ako se neko od njih ne oseća dobro. To je normalizovano okruženje za nas i ne razlikuje se od kriketa. Potencijalno će biti tenisera koji će igrati iako su zaraženi virsom korona - zaključio je Tajli.

Podsetimo, Australijan open se igra od 16. do 29. januara, a titulu brani Rafael Nadal.

BONUS VIDEO: PEČAT NAJBOLjEG: Koje rekorde juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (4)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024