ČELSI U OSMINI FINALA LIGE ŠAMPIONA: Haverc majstorijom presudio Salcburgu, Sevlja ubedljiva protiv Kopenghagena (VIDEO)

Č. V.

25. 10. 2022. u 20:50

FUDBALERI Čelsija upisali su treći vezani trijumf u Ligi šampiona nakon što su savladali Salcburg u Austriji sa 2:1 u 5. kolu. "Plavci" su tako obezbedili plasman u osminu finala.

ЧЕЛСИ У ОСМИНИ ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА: Хаверц мајсторијом пресудио Салцбургу, Севља убедљива против Копенгхагена (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Gosti su do prednosti stigli u 23. minutu kada je Mateo Kovačić natrčao na loptu i sa 16 metara odličnim udarcem levom nogom doveo plavce do prednosti.

Krenuo je od tog momenta domaći tim je krenuo po izjednačenje i do njega je stigao u 49. minutu preko Žuniora Adamua.

"Plavci" su do pobede došli u 64. minutu zahvaljujući fantastičnom pogotku Kaija Haverca. Reprezentativac Nemačke je raspalio po lopti sa nekih 17 metara i to je uradio tako dobro da je golman Filip Kon pogledom ispratio loptu kako trese mrežu.

Čelsi je ovim trijumfom stigao do 10 bodova i obezbedio je plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Šampion Austrije je ostao drugi na tabeli sa šest bodova, po četiri imaju Milan i Dinamo Zagreb koji od 21 sat igraju meč u Hrvatskoj.

U dugoj utakmici odigranoj u ovom terminu Sevilja je u Andaluziji pobedila Kopenhagen sa 3:0, iako osle 45 minuta nije bilo golova.

Jusuf en Nesiri je načeo goste u 61. mintu, a preostala dva gola viđena su u finišu meča. Strelci su bili Isko i Montijel.

Tim iz Španije sada ima pet bodova i zauzima treće mesto, Kopenhagen je četvrti sa dva gola. Prvo mesto zauzima Mančester siti sa 10, druga je Borusija Dortmund ima sedam.

BONUS VIDEO: NAIGRALI SE NA SP: Ko ima najviše mečeva u istoriji Mundijala?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri