"IGRAČI TREBA DA SE DOKAŽU NA OVAKVIM MEČEVIMA!" Petrić: Verujem da su momci svesni šta donosi ova utakmica

Novosti online

05. 10. 2022. u 20:03

PARTIZAN će u četvrtak igrati protiv Kelna u 3. kolu Lige konferencija, a trener "parnog valjka" Gordan Petrić je istakao da neće menjati formaciju bez obzira na to što neće moći da računa na dva bitna igrača, Ljubomira Fejsu i Kristijana Belića.

ИГРАЧИ ТРЕБА ДА СЕ ДОКАЖУ НА ОВАКВИМ МЕЧЕВИМА! Петрић: Верујем да су момци свесни шта доноси ова утакмица

FOTO: FK Partizan

Partizan je ove sezone tri puta igrao utakmice koje su okončane rezultatom 3:3, novinare je zanimalo da bi bio zadovoljan remijem.

- Da li bih sada potpisao da bude 3:3 - ne verujem. To je rezultat s puno emocije i stresa, ali ako mora da bude sa toliko golova, potpisao bih da bi ljudi uživali - rekao je Petrić.

Prošla nedelja je za crno-bele bila polovično uspešna. Najpre je usledio kiks u kupu i eliminacija od Radničkog iz Sremske Mitrovice, a potom je ubedljivo pobeđena Vojvodina sa 4:1. Ipak, strateg kluba iz Humske ističe da su oba ta duela arhivirana.

- Nekako brzo dolaze ove utakmice, danas je sedam dana od kako smo odigrali onu čudnu utakmicu u kupu, onda smo imali utakmicu sa Vojvodinom. Smenjuju se radost i tuga. Pre sedam dana smo bili malo tužni jer smo ispali iz kupa, ali u nedelju smo se ponovo radovali. Rekao sam pred meč sa Vojvodinom da nam je to zamajac za seriju teških utakmica i voleo bih da sutra nastavimo kao što je bilo protiv Vojvodine. Verujem da su se igrači odmorili, da su spremni i svesni šta im ova utakmica donosi. Ona je evropski izlog za dosta igrača koji treba da se dokažu u ovakvim utakmicama.

"Jarčevi" su za vikend u Bundesligi pobedili Borusiju Dortmund sa 3:2.

- Bilo bi to lepo, ali sve ovo što se desilo u sredu i nedelju ja sam zaboravio. Verujem i moji igrači, koji moraju ponovo da se dokazuju. Kada bi se to desilo bilo bi lepo za analizu - kako smo u sredu ispali u kupu, a onda dobili protivnika koji je dobio veliku Borusiju Dortmund. To bi bilo lepo za analizu, ali to je za ove što predaju u školama, a za nas je to već zaboravljeno. Ne igra samo Keln tako u Nemačkoj. Ono što sam ja gledao protiv Dortmunda, Dortmund je bio bolji u prvom delu i Keln je imao malo sreće. U drugom poluvremenu su igrali direktan fudbal, stajali visoko... Imaju dosta igrača koji su visoki, imaju dobre prekide i igrače koji umeju da daju loptu iznenađenja. Mi smo spremni, igrači su odigrali mnogo utakmica, ali treba odgovoriti na sve to sutra. Nadam se da ćemo imati procente u našu korist, pa ćemo videti kako će se završiti.

Nemački mediji prenose informaciju da bi trener Kelna Stefen Baumgart mogao da odmori pojedine igrače, jer ekipu u nedelju čeka duel protiv Borusije Menhengladbah.

- Keln spada u kategoriju klubova kao što je Partizan. Svi igrači koji su u rosteru verovatno zaslužuju da igraju. To što će neki igrači odmarati, to ne menja mnogo. Sigurno da svi igrači koji budu igrali imaju kvalitet i da su u tom trenutku najbolji. Isti je slučaj i sa nama.

Petrić neće moći da računa na dva zadnja vezna igrača Kristijana Belića i Ljobomira Fejsu.

- Sigurno da će nam nedostajati jer su specifični igrči koji mogu da povuku celu zadnju liniju napred, agresivni su i trkački možda najbolji u ekipi. Neće biti promene formacije, samo "glava za glavu", pa ćemo videti sutra kako će to izgledati. Sigurno će nam njih dvojica nedostajati.

Bio je upitan i da prokomentariše koji bi voleo da bude rezultat u drugoj utakmici u grupi u kojoj se sastaju Slovacko - Nica.

- I jednoj i drugoj ekipi želim sreću, pa ko bude bolji neka pobedi. Generalno, sve zavisi od nas. Ako budemo dobri i uzeli neke poene, onda ćemo moći drugačije da razmišljamo za sledeće tri utakmice - zaključio je Petrić.

Štoper Partizana Svetozar Marković se nada da ekipa može da ponovi rezultat protiv Augzburga od pre sedam godina (crno-beli slavili sa 3:1).

- Sigurno da nas očekuje jedna veoma fizički zahtevna utakmica. Radi se o kvalitetnom rivalu, koji igra u jednom od najboljih prvenstava na svetu, ali mislim da smo maksimalno fokusirani i spremni i da treba da idemo svim snagama da pokušamo da pobedimo i ostvarimo prvi trijumf u Ligi konferencije. Dogodio se taj kiks u kupu, ali smo protiv Vojvodine odigrali odlično i pobedili, tako da se nadam da ćemo i sutra uspeti da pobedimo. Nadam se da možemo da ponovimo tu 2015. i ponovo pobedimo u Nemačkoj - istakao je defanzivac kluba iz Humske.

Utakmica Keln - Partizan igra se sutra od 21 sat.

BONUS VIDEO: TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri