PREDSEDNIK NEMAČKE ODLIKOVAO SRBINA! Naš nekadašnji reprezentativac dobio je veliko priznanje - Nevenu je cela Afrika zahvalna

Novosti online

01. 10. 2022. u 15:53

NEKADAŠNjI fudbalski reprezentativac Srbije Neven Subotić odlikovan je Ordenom zasluga na Dan nemačkog jednistva.

ПРЕДСЕДНИК НЕМАЧКЕ ОДЛИКОВАО СРБИНА! Наш некадашњи репрезентативац добио је велико признање -  Невену је цела Африка захвална

FOTO: EPA

Ovo odlikovanje u obliku nemačkog krsta uručio mu je predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer, na svečanosti u dvorcu Belvi, u Berlinu.

Momak rođen u Banjaluci bio je jedan od 20 odlikovanih za izuzetan doprinos u pronalaženju rešenja za globalne izazove vremena u kojem živimo.

Bivši štoper "orlova" trenutno ima 34 godine, a bio je počastvovan dobijenim priznanjem. On je pre nekoliko godina osnovao humanitarnu fondaciju, sa primarnom misijom da omogući bolje uslove života siromašnima i gladnima u Africi.

- Želeo sam da nešto vratim i dam svoj doprinos društvu - rekao je po prijemu bivši srpski reprezentativac koji dugi niz godina živi u Nemačkoj.

Akcija je pratila njegove reči. Na vrhuncu svoje uspešne karijere profesionalnog fudbalera, osnovao je fondaciju u Dortmundu sa kojom je gradio bunare u Africi.

AP Photo/Frank Augstein

Sada ih ima skoro 500 i oni omogućavaju pristup čistoj vodi za mnoge ljude u regionima koji su među najsiromašnijima na svetu.

Kako bi skrenuo pažnju na problem globalne nestašice vode i njenih uzroka, fondacija Nevena Subotića vodi i edukativni projekat u Dortmundu.

Životni moto Nevena Subotića je:

- Zajedno kao društvo možemo postići mnogo, ako sarađujemo jedni sa drugim

Subotić je 36 puta nastupao za našu nacionalnu selekciju, a pored toga nosio je dres Majnca, Dortmunda, Kelna, Sent Etijena i Union Berlina.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi